Noorderzon ontvangt Europese award

Foto: Communicatie & Marketing Noorderzon

Noorderzon Performing Arts Festival Groningen ontving zondag 27 september een Europese EFFE-award for excellence in Parijs.

Artistiek directeur Mark Yeoman nam namens Noorderzon de award in ontvangst. De ceremonie vond plaats in Théâtre de la Ville in Parijs als onderdeel van het prestigieuze Festival d’Automne.

Noorderzon werd als een van de award-winnende festivals geprezen om zijn uitzonderlijke kwaliteit en het nemen van risico’s bij het maken van het festival.

Uitreiking EFFE
Uitreiking EFFE

De EFFE-awards werden voor het eerst uitgereikt aan individuele festivals die een Europese voorloperspositie hebben op het gebied van artistieke waarde, innovatie, internationalisering, politieke waarde en duurzaamheid.

Uit 760 uiterst diverse festivals van alle disciplines uit 31 landen werden uiteindelijk 12 festivals geselecteerd, waaronder Noorderzon.

EFFE
EFFE (Europe for Festivals and Festivals for Europe) is een platform dat eerder dit jaar werd opgericht door de European Festivals Association (1952) met het idee extra aandacht te besteden aan het grote belang voor festivals voor de Europese samenleving. Honderden festivals sloten zich het afgelopen jaar aan bij dit platform dat een gidsfunctie wil gaan vervullen voor festivals in Europa.

Meer informatie op www.effe.eu.

Prijzenregen in 2015
Noorderzon organiseerde dit jaar zijn 25e editie. In dit prachtige jubileumjaar werd Noorderzon verrast door een heuse prijzenregen. In juni mocht het festival de prestigieuze Groninger Cultuurprijs (Wessel Gansfortprijs) in ontvangst nemen. Op de openingsavond van het festival dit jaar ontving Noorderzon de Erepenning van de stad Groningen. En nu ontving Noorderzon een Europese award for excellence.

Noorderzon Performing Arts Festival Groningen
volgend jaar, van donderdag 18 tot en met zondag 28 augustus 2016 vindt de 26e editie van Noorderzon Performing Arts Festival Groningen plaats.

Noorderzon is de zeldzame en ietwat curieuze combinatie van een internationaal podiumkunstenfestival op het scherpst van de snede. Een groot zomerfeest voor zo’n 150.000 bezoekers in het kloppende hart van het festival, het idyllische Noorderplantsoen, waarbij theater, dans, muziek, literatuur en beeldende kunst hand in hand gaan met eten, drinken en ontmoetingen.

Noorderzon 2015 (c) Pierre Borasci
Noorderzon 2015 (c) Pierre Borasci

Voorstellingen vinden plaats in tenten of op buitenpodia in het Noorderplantsoen en op vele locaties en partnerpodia in de binnenstad van Groningen (Noorderzon DownTown).

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen