Ruim 840 schademeldingen na aardbeving

Foto: Jan Buurma

Na de zware aardbeving bij het Groningse Westerwijtwerd woensdagochtend zijn bij het schadeloket van de Tijdelijke Commissie Mijnbouwschade Groningen (TCMG) 841 meldingen van schade binnengekomen. In 28 gevallen was de schade zo ernstig dat er melding werd gedaan van een zogenoemde Acuut Onveilige Situatie (AOS).

Bij een AOS gaat het volgens een woordvoerder van TCMG bijvoorbeeld om scheve muren of krakende en onveilige constructies. Twaalf van deze huizen en gebouwen zijn inmiddels geïnspecteerd en veilig genoeg bevonden. De overige gebouwen worden donderdag of vrijdag, in ieder geval binnen 48 uur na de melding, geïnspecteerd.

Volgens het TCMG komen de meeste meldingen, 415 in totaal, uit de gemeente Groningen. Uit de provincie Drenthe kwamen twintig meldingen.

In de nacht van woensdag op donderdag vonden twee kleine bevingen plaats onder de stad Groningen. De eerste had een kracht van 1,1 en de tweede van 0,9 op de schaal van Richter.

Vanwege de drukte zitten er komende dagen extra mensen bij het schadeloket en zijn de telefoonlijnen ook zondag geopend.

(Bron:nieuws.nl)

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen