Dag van de chemie: Innolab Chemie vandaag geopend

Foto: Publiek Domein

Innolab Chemie: Een nieuwe proeftuin voor startups in de chemie wordt deze zaterdag geopend op de Zernike Campus in Groningen.

De opening vindt plaats tijdens de landelijke Dag van de Chemie en het programma is van 15.30 uur tot 17.30 uur.

Innolab Chemie biedt starters in de chemie algemene laboratoriumfaciliteiten zoals zuurkasten en labtafels met daarnaast kantoorruimte. De faciliteiten van Innolab Chemie zijn geschikt voor onderzoek op chemisch, microbiologisch en biochemisch gebied.

Missie Innolab Chemie
Innolab Chemie stimuleert, faciliteert en ondersteunt bedrijvigheid en initiatieven in de chemie vanuit de Rijksuniversiteit Groningen richting ondernemerschap.

Ook verschillende aspecten van business development zoals: strategie, intellectueel eigendom, juridische aspecten, administratie, financiering en risico analyses worden ondersteund door Innolab Chemie.

Laboratoriumfaciliteiten
Innolab Chemie biedt starters in de chemie en en life sciences algemene laboratoriumfaciliteiten. Er zijn 2 af te sluiten units met elk 6 zuurkasten te huur, eventueel met afzonderlijke kantoorruimte. Daarnaast zijn er 12 zuurkasten in open ruimte te huur.

De afstudeerders in de chemie, beschikken veelal niet over de financiƫle middelen om te investeren in dure labvoorzieningen. Ook ontbreekt het hen vaak nog aan een goed netwerk van financiers, klanten en onderzoekers, meldt Rijksuniversiteit Groningen

Founding fathers
De initiatiefnemers van Innolab Chemie zijn: RUG Houdstermaatschappij BV, Stichting Triade (UMCG) ondersteund door Stichting Business Generator Groningen, Syncom BV en Research & Valorisation (afdeling RUG).

Het project is tot stand gekomen in afstemming met de Topsector Chemie.

Opening
Gedeputeerde Patrick Brouns, hoogleraar Organische Chemie Ben Feringa van de Rijksuniversiteit Groningen en Gerard van Harten, het boegbeeld van de Topsector Chemie, verrichten de officiƫle openingshandeling.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden