Helperzoomtunnel deze zomer geplaatst

Foto: Jan Buurma

De Helperzoomtunnel kan deze zomer worden geplaatst. Dat blijkt uit aanvullend grondonderzoek en aanpassingen in het ontwerp van Combinatie Herepoort. In de periode van 31 juli tot en met 8 augustus 2019 wordt de tunnel geplaatst.

In mei 2018 kon het plaatsen van de Helperzoomtunnel niet doorgaan. De grond op deze plek gedroeg zich anders dan de verwachting was. Door aanvullend onderzoek is nu een duidelijk beeld ontstaan van de ondergrond. De grondsamenstelling bleek van een grotere diversiteit dan eerder onderzoek deed vermoeden. Er bleken bijvoorbeeld zwakke plekken te zitten in de potklei. Het plan voor het plaatsen van de tunnel is hierop aangepast, meldt Aanpak Ring Zuid.

Extra treinvrije periode

De werkzaameheden vinden plaats in een extra treinvrije periode van woensdag 31 juli 2.00 uur tot en met donderdag 8 augustus 4.00 uur.

Helperzoomtunnel

De Helperzoomtunnel gaat de bestaande spoorwegovergang bij de Esperantostraat vervangen. Hier komt een extra spoor en er gaan meer treinen rijden. Dankzij deze Helperzoomtunnel blijft er een verbinding voor auto’s, fietsers, bussen en hulpdiensten tussen Helpman/Coendersborg en de wijken aan de oostzijde van het spoor (Europapark, De Linie en De Oosterpoortbuurt).

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen