Alfa-college doet mee aan Battle of the Schools

Foto: Marketing, Communicatie en Voorlichting Alfa College

Tijdens de Holland WebWeek strijden 11 teams van bijna alle mbo- en hbo-opleidingen op het gebied van ICT en multimedia uit Noord-Nederland tegen elkaar van donderdag 17 tot en met zaterdag 19 september.

Battle of the Schools
In de 48 uur durende non-stop Battle of the Schools maken zij werkende oplossingen voor door het bedrijfsleven ingebrachte cases, uitdagingen en opdrachten. Het Alfa-college doet mee met twee teams, van de opleidingen ICT en Gaming.

De deelnemende teams bestaan uit maximaal zes studenten van een opleiding/school, twee docenten en eventueel twee specialisten uit het bedrijfsleven. Ieder team kan tijdens de wedstrijd allemaal een beroep doen op een team van specialisten van TNO Groningen. De studenten en docenten van het Alfa-college vinden het erg leuk om op deze manier samen te werken, met elkaar en met het bedrijfsleven.

48 uur aan de slag
Bedrijven en instellingen brengen de opdrachten in en geven ook de briefings aan de teams, zodat deze écht voor hen aan de slag gaan.

Donderdagochtend 17 september om 09.00 uur ontvangen de teams een opdracht. Hieraan werken ze vervolgens 48 uur in een volledig omgebouwde Battle of the School locatie van het Noorderpoort aan de Van Schendelstraat in Groningen.

Er worden slaapzalen ingericht en elk team krijgt een werkruimte. Op zaterdagochtend om 09.00 uur leveren de teams hun prototype op. Daarna maakt iedereen zich gereed voor de finale van Battle of the Schools.

De finale
De finale vindt plaats op 19 september om 11.00 uur in het Infoversum in Groningen. De jury heeft dan de drie beste producten geselecteerd. De studententeams die deze hebben gemaakt, mogen de jury en het publiek in een pitch proberen te overtuigen waarom zij het winnende prototype hebben gemaakt.

De Battle of the Schools vindt plaats in het kader van Holland WebWeek Groningen: een vierdaags online- en ICT festival in Groningen. Met dit festival wil de organisatie  laten zien wat het aanbod aan online  ICT in Groningen is en ervoor zorgen dat meer mensen naar Groningen komen om in de ICT-sector te werken of een studie op dit gebied te gaan volgen. De ICT- en Gaming-sector in Groningen bloeit. Groningse bedrijven behoren tot de top van Nederland met velerlei nieuwe ‘Groninger’ vondsten en ontwikkelingen.

Lees ook: De Holland WebWeek en de Hanzehogeschool Groningen

 

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden