Martini Ziekenhuis steunt Fonds Gezond Geboren

Foto: Publiek Domein

Het Martini Ziekenhuis steunt het nieuwe Fonds Gezond Geboren.

Gisteren was het ‘Dag van de geboorte’, uitgeroepen door Het Fonds Gezond Geboren.

Er waren woensdag diverse activiteiten om het aantal donaties voor het fonds te vergroten en er zo voor te zorgen dat er meer kinderen gezond geboren worden.

Bestuurder Peter Littooij overhandigde deze dag babymutsjes aan de ouders van de pasgeboren baby’s die dinsdag verbleven op de kraamafdeling.

Daarnaast heeft het Martini Ziekenhuis een gift van 500 euro gedaan aan het fonds. De gynaecologen van het ziekenhuis steunen het fonds jaarlijks met een bedrag van € 1.000,-.

Wetenschappelijk onderzoek
Iedere dag overlijden baby’s in Nederland als gevolg van groeivertraging, vroeggeboorte of een aangeboren afwijking. Andere baby’s worden geboren met een chronische ziekte of zijn gehandicapt. Meer wetenschappelijk onderzoek naar de oorzaken hiervan is hard nodig.

Het nieuw opgerichte Fonds Gezond Geboren financiert medisch wetenschappelijke onderzoeksprojecten die gericht zijn op de periode vóór, tijdens en vlak na de geboorte. Zodat zoveel mogelijk baby’s in Nederland gezond ter wereld komen. Meer informatie hierover is te vinden op www.fondsgezondgeboren.nl.

Jaarlijks worden rond de 2.300 baby’s geboren in het Martini Ziekenhuis.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden