Hanze Innovatieprijs 2015

Foto: Publiek Domein

Esther Tanumihardja, studente Advanced Sensor Applications heeft de Hanze Innovatieprijs 2015 gewonnen met haar werkstuk Electrochemical biosensors for clinical analysis of micro RNA biomarkers of cancer oftewel een mogelijk snellere diagnostisering kanker.

De Innovatieprijs 2015 omvat naast de eer een geldbedrag van € 2.000, -.

De jury vond de scriptie een bewonderenswaardig stuk werk, vooral omdat het zoveel verschillende disciplines omvat. Het cross-disciplinaire karakter van haar onderzoek is in Nederland uniek, meldt Hanzehogeschool Groningen.

Als in de toekomst een doorbraak wordt bereikt met deze technologie, dan is die van enorme omvang en Esther heeft dan een betekenisvolle bijdrage geleverd.
 
Electrochemical biosensors for clinical analysis of micro RNA biomarkers of cancer
Het afstudeerwerkstuk ging over het belang van een sensitieve en betrouwbare diagnosestelling van kanker.

Deze diagnostisering kan sneller en minder arbeidsintensief, maar dat is een complex probleem door een combinatie van kennis en methoden uit verschillende vakgebieden, zoals biologie, chemie en elektronica.

Esther ontwikkelde een prototype van een biosensor, dat microRNAs kan opsporen. Deze MicroRNAs kan bij sommige typen van kanker een rol spelen. Omdat laboratoria nu analysemethodes hanteren, zou een biosensor een snellere diagnose kunnen bewerkstelligen.

De tweede plaats was voor het werkstuk van Jorrit Swaneveld, getiteld ‘Barriers and drivers to liquid fluoride thorium reactor technology’.
De derde plaats is voor Femke Rupert en Puck Herder, getiteld ‘Treating the inside and sparing the outside’.

Deze prijswinnaars ontvangen een geldbedrag van € 500, -.

Hanze Innovatieprijs
De Hanze Innovatieprijs wordt iedere twee jaar toegekend aan een werkstuk van een hogeschoolstudent waarvoor praktijkgericht onderzoek is gedaan. Hierbij is een complex probleem op effectieve wijze aangepakt en dat heeft geleid tot een innovatieve oplossing voor het werkveld.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen