Groningen Swim Challenge: Record opbrengst voor UMCG Kanker Researchfonds

Foto: Rianne Eising

De tweede editie van de Groningen Swim Challenge heeft afgelopen weekend 43.000 euro bij een gebracht voor het UMCG Kanker Researchfond.

Groningen Swim Challenge
Afgelopen zaterdag gingen zeventig zwemmers om 5.45 uur in Zoutkamp het water in, om er rond 19.45 uur in de Oosterhaven weer uit te klauteren. Ruim 35 kilometer zwemmen in estafettevorm om geld in te zamelen voor het UMCG Kanker Researchfonds.

Iedereen, die afgelopen zaterdag langs het Reitdiep of de grachten van Groningen kwam kon er niet omheen; de Groningen Swim Challenge vond plaats.

Rianne Eising
Rianne Eising

Het goede doel door en voor Groningers
De Swim Challenge  trok de aandacht van tal van lokale ondernemers die zich achter de Stichting Groningen Swim Challenge schaarden.

Het Bedumse zwembad de Beemden zamelende ruim 3000 euro in en ook twee basisscholen uit Pieterburen en Warfum lieten hun kinderen zwemmen voor het goede doel.

Bovendien deden Groningse topsporters Arjen Robben en Ranomi Kromowidjojo een duit in het zakje door prijzen aan te leveren voor de verloting voor het goede doel.

De provincie en gemeente Groningen hebben ook geholpen met het bedienen van de sluizen en bruggen.

Knipsel GSC 16 Rianne Eissing

Voorzitter van de Stichting Groningen Swim Challenge, Neal Haan, is blij met de regionale inzet: “Wij willen dit evenement laten uitgroeien tot het zwemevenement in noord Nederland, voor en door Groningers.  Zoveel zwemmers en boten in het Reitdiep en de grachten. Een mooiere reclame voor Groningen als watersportprovincie is er niet”.

Zware omstandigheden
Geheel volgens schema verliep de Swim Challenge niet. De zwemmers hadden op een aantal plekken te maken met een stevige stroom tegen. Door de hevige regenval moest het waterschap Noorderzijlvest in de nacht van vrijdag op zaterdag spuien. Bovendien stond er ook nog een aardige tegenwind. De zwemmers kwamen een uur later dan gepland in de Oosterhaven aan.

Haan: “Een lange zwemtocht als de Swim Challenge is een bewerkelijk evenement. Je hebt te maken met sluizen, bruggen, boten, zwemmers, stroming en de elementen. De vertraging heeft de sfeer en het uiteindelijke resultaat niet negatief beïnvloed. Voor de zwemmers was de 2,5 kilometer door de Groningse grachten het toetje na een zware dag”.

Recordopbrengst voor UMCG
Tijdens de aansluitende barbecue voor de deelnemers en vrijwilligers, 150 in totaal,  werd de totale voorlopige opbrengst bekend gemaakt. Een aantal acties lopen nog tot eind september.

Tot dusverre hebben de zwemmers, sponsoren en donateurs ruim 43.000 euro bijeen gebracht voor het UMCG Kanker Researchfonds. Dit bedrag zal nog oplopen en eind september maakt de Stichting de definitieve opbrengst bekend.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden