Aanstaande nachtelijke werkzaamheden voor omgeving Reitdiep geschrapt

Foto: Google maps

De planning voor de nachtelijke werkzaamheden voor de omgeving Reitdiep is aangepast, doordat vanochtend diverse klachten waren binnengekomen bij de Provincie Groningen, meldt Ringweg Groningen.

Maandag 31 augustus zijn de werkzaamheden rondom het knooppunt Ring West/Ring Noord (Reitdiepplein) gestart waaronder enkele nachtelijke werkzaamheden. Helaas vallen deze werkzaamheden wat geluidsoverlast betreft tegen. Daarom is besloten om de planning aan te passen.

De Provincie Groningen ontving vanochtend diverse klachten over de afgelopen nachtelijke werkzaamheden. “We hebben onderschat dat er zoveel geluid bij de werkzaamheden zou vrijkomen. Inmiddels hebben we intern beraad gehad en de werkplanning aangepast”, aldus de projectleiding.

Aangepaste planning
Dit betekent dat er alleen vannacht nog enkele werkzaamheden worden uitgevoerd, waarbij de geluidsoverlast miniem is. De nachtelijke werkzaamheden voor aankomend weekend zijn geschrapt. De werkzaamheden zullen dan alleen overdag en ’s avonds plaatsvinden. Het gevolg is wel dat voor het wegverkeer er één weekendafsluiting bijkomt.

Weekendafsluitingen
Naast de eerder aangekondigde weekendafsluitingen  van 5 en 6 september en 26 en 27 september,  vindt er nu ook een afsluiting plaats in het weekend van 19 en 20 september.

Voor alle weekenden geldt dat het dan van vrijdag 19.00 uur tot maandag 06.00 uur niet mogelijk is om via de gebruikelijke route vanuit Ring Noord naar Ring West te rijden en vanuit Ring West naar Zuidhorn. Verkeer wordt omgeleid respectievelijk via de aansluiting Uilkensweg en Zonnelaan.

De planning van werkzaamheden heeft in principe als uitgangspunt dat er zoveel mogelijk doorstroming is voor het wegverkeer.  In dit geval was de impact op de direct aanwonenden te groot. Vandaar dat ten gunste van de omgeving, besloten is om de planning aan te passen.

 

 

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden