Werkzaamheden Reitdiepplein

Foto: Google Maps

Vanaf maandag 31 augustus starten de werkzaamheden rondom het het knooppunt Ring West/Ring Noord (Reitdiepplein).

Gewijzigde verkeerssituatie
Vanaf maandag is er een gewijzigde verkeerssituatie. Overstekende wegverkeer tussen de Hoogeweg (paralleweg Friesestraatweg) en de afrit en oprit is niet meer mogelijk.

Verdubbeling op- en afritten
De werkzaamheden bestaan uit een verdubbeling van de op- en afritten en aanpassing van de inrichting van de verkeerslichten op de Westelijke Ringweg. De werkzaamheden duren tot eind 2015.

Nieuwe situatie bij afrit vanuit Zuidhorn naar Ring West
Vanaf maandag 31 augustus niet meer mogelijk om van en naar de Hoogeweg, ter hoogte van het knooppunt Reitdiep, de Westelijke Ringweg over te steken. Dit is tevens een definitieve situatie.

Het verkeer komende uit de richting Zuidhorn dat naar het bedrijvengebied Ommelanden/Stadskerk/tankstation wil rijden, kunnen het beste de afslag naar de rotonde Uilkensweg/Reitdiephaven nemen in plaats van de gebruikelijke afrit naar Ring West.

Omleidingsroutes en weekend afsluitingen
Met name in de maand september zal er sprake zijn van enkele omleidingsroutes en weekendafsluitingen. Voor de omgeving zal er af en toe geluidsoverlast optreden. Voor fietsers zijn er geen wijzigingen.

  • Weekendafsluitingen knooppunt Ring Noord/Ring West
    Vrijdag 4 september 19.00 uur tot maandag 7 september 06.00 uur
    Vrijdag 25 september 19.00 uur tot maandag 28 september 06.00 uur.

Voor beide weekenden geldt dat het niet mogelijk is om via de gebruikelijke route vanuit Ring Noord naar Ring West te rijden en vanuit Ring West naar Zuidhorn. Verkeer wordt omgeleid respectievelijk via de aansluiting Uilkensweg en Zonnelaan.

  • Verbindingsweg Ring West/Ring Noord afgesloten

Van maandag 7 september 06.00 uur tot vrijdag 25 september 19.00 uur is de verbindingsweg vanuit de Westelijke Ringweg richting de Noordelijke Ringweg afgesloten. Verkeer krijgt een korte omleiding via de nabijgelegen oprit bij het kruispunt met de Hoogeweg.

Bron: Provincie Groningen

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden