Cake Wish, winnaar van ‘Ondernemers in de Spotlight’

Foto: Jan Buurma

Cakewish, een speciaalzaak in bijzondere (bruids)taarten, cupcake’s en workshops is de winnaar van de actie “Ondernemers in de Spotlight”.

CakeWish van eigenaresse Anita Veenstra is ontstaan doordat er in 2010 geen geschikte taart gekocht kon worden bij de bakker voor haar jarige dochter, een feesttaart met een prinses van marsepein. Hierop besloot Anita de taart zelf te maken. Dit lukte na veel zoeken op internet. De fondant van de taart was niet verkrijgbaar in Nederland en werd besteld in Engeland.

De taart was een zo groot succes, dat familie, buren en vrienden vroegen om voor hun een taart te bakken. Ook kwam de vraag om workshops te verzorgen. De vraag naar taarten werd al groter en op die manier werd het een dure hobby en ontstond het idee om het bedrijf CakeWish te beginnen.

De winkel opende in 2015 aan de Blekerstraat in Groningen. In maart dit jaar is de winkel uitgebreid door een muur weg te halen, waardoor de winkel nu de ingang heeft aan de Westersingel.

Cake Wish wordt door Anita in haar eentje gerund. De taarten zijn bijzondere creaties naar wens gemaakt van de klanten. Van bruidstaarten tot themataarten, geboetseerde figuurtjes, in alle soorten en maten. De taarten zijn handwerk. Ook zijn dagelijks verse macarons en cupcake’s verkrijgbaar.

Ondernemer in de Spotlights

Anita Veenstra was blij verrast met de vele bijzondere reacties op haar nominatie. Dit had ze niet verwacht. De reacties op facebook waren onder andere: “Prachtige taarten op maat gemaakt, zeer goede decoratie, zeer goede smaak en oogverblindend mooi”.

Groningen.nieuws.nl organiseerde de actie ‘Ondernemer in de Spotlights’ om lokale ondernemers in het zonnetje te zetten.

Kijk voor meer informatie over Cake Wish op cakewish.nl.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen