Kapotgeslagen glas in speeltuin De Hoogte; ‘kinderen hadden zwaargewond kunnen raken’

Foto: Google Maps

Het vandalisme in verschillende wijken in de stad Groningen neemt toe. De partij 100% Groningen stelt naar aanleiding van recente incidenten, zoals kapot geslagen glas in de speeltuin en recente vernielingen op de kermis op Bevrijdingsdag, vragen aan het College van Burgemeester en Wethouders.

In de wijk de Hoogte werd in de speeltuin drie ingegraven whiskeyflessen kapotgeslagen aangetroffen op de plek waar kinderen de grond raken als ze van de glijbaan afkomen door voorzitter van Buurt- en Speeltuinvereniging De Hoogte/Selwerderwijk, Peter Bruinewoud.

“Het ging een aantal jaar geleden beter dan nu. Het wordt steeds erger met vandalisme bij ons op de Hoogte”, aan het woord is Peter Bruinewoud, voorzitter. “Kinderen hadden wel zwaar gewond kunnen raken. Of erger. Heel erg droevig”, aldus Bruinewoud.

Het verhaal van Peter Bruinewoud staat, volgens 100% Groningen niet op zichzelf. Er zijn in de stad tientallen kleine en grote incidenten wat betreft vandalisme.

Graffiti en kleine vernielingen zijn aan de orde van de dag. Grote, potentieel gevaarlijke incidenten komen helaas ook voor. Bijvoorbeeld het vandalisme waar de wijk Vinkhuizen afgelopen januari mee te maken had. De openbare fitnesstoestellen in het Diamantpark moesten eraan geloven. Gevolg? Duizenden euro’s schade. Geld dat beter geïnvesteerd had kunnen worden in dingen waar bewoners van de wijk behoefte aan hebben.

100% Groningen praat veel met bewoners en krijgt van hen de laatste tijd signalen dat het vandalisme in de stad toeneemt. Dat gevoel heeft Peter Bruinewoud ook: “Doorgesneden touwen van speeltoestellen, ingegooide ramen en verlichting die eraan moet geloven. Onze speeltuin is een openbare plek en dat willen we graag zou houden. Maar dan moet er wel wat gebeuren”.

100% Groningen deelt het gevoel van Bruinewoud en vele andere stadjers: “Het is niet normaal de laatste tijd. Wanneer er kapotte flessen bij een glijbaan gevonden worden vinden wij dat een heel ernstige zaak. Het brengt kinderen in gevaar. Daar moet politieke aandacht voor zijn. We zijn benieuwd wat de burgemeester wil gaan doen aan het vandalisme in deze wijken en of het probleem misschien nog wel groter is dan wij denken”, aldus Marjet Woldhuis, fractievoorzitter van 100% Groningen.

(Bron: ingezonden bericht)

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen