Wat komt er in het Groninger Forum?

Het filmplein met uitzicht.
Het filmplein met uitzicht.
Foto: © Prast & Hooft

Het Groninger Forum heeft donderdagochtend een nieuwe website hetnieuwe.groningerforum.nl gelanceerd. Op deze website kan per verdieping ontdekt worden wat er in het nieuwe Groninger Forum in Groningen te doen is, van de jeugdafdeling op de eerste verdieping tot en met het skylounge-restaurant op de tiende.

Het nieuwe Groninger Forum, dat opent vanaf september 2019, is 17.000 m2 groot en tien verdiepingen hoog. Het nieuwe Groninger Forum verrijst aan wat de Nieuwe Markt wordt in de binnenstad van Groningen.

Filmzalen

Een van de functies in het Groninger Forum is film. Het Groninger Forum krijgt een filmplein en een filmcafé op de vijfde verdieping en vijf filmzalen op de vierde en zesde verdieping. Op de site is te zien hoe het filmplein en de zalen worden ingericht.

In het Groninger Forum komen naast de filmzalen, onder meer een bibliotheek, verschillende horecagelegenheden, waaronder een grand-café en museum Storyworld.

De komende maanden wordt gaandeweg van meer verdiepingen in het gebouw bekendgemaakt hoe deze er uit komen te zien.

Dag van de Bouw

Belangstellenden kunnen zelf een kijkje nemen tijdens de Dag van de Bouw in Groningen op zaterdag 2 juni. Op de bouwplaats kan het nieuwe gebouw bekeken worden tot en met de vierde verdieping, waar de expozalen komen.

Voor meer informatie: www.groningerforum.nl/dagvandebouw

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen