Praktijk en onderwijs komen samen bij (her)ontwikkeling Suikerunieterrein

Foto: Communicatie MACG, Extenzo, Wooncreatie, InsideWonen en UrbanLiving

Het voormalig Suikerunieterrein moet een bruisende plek worden waar ondernemers en onderwijs samenkomen. Het startsein hiervoor werd gegeven door de samenwerking van Terra met MACG, Extenzo en UrbanLiving, waarbij het educatiecentrum de Pionier werd gerealiseerd.

Afgelopen week startten de studenten van het Alfa-college met de bestrating rondom het educatiecentrum van Terra.

 

Examens Infra-techniek

De Pionier op het Suikerterrein wordt het nieuwe educatiecentrum van Terra waar studenten worden opgeleid om bij te dragen aan de ontwikkelingen en vooral innovatie in de groene sector. Onlangs begonnen de studenten van Terra al met het bewerken van grond op het terrein

Vorige week werd er opnieuw een brug geslagen tussen praktijk en onderwijs. Studenten van het Alfa-college leggen examens voor de opleiding Infra-techniek af in de vorm van de bestrating om het gloednieuwe gebouw. Dit bestraten en de examens vinden plaats onder het toezicht van MACG, het civieltechnisch bureau dat werkt aan de toekomstbestendige, duurzame infrastructuur van het 130 hectare grote gebied.

Krachten bundelen

Er is een groot tekort aan technisch opgeleide mensen en de onderwijsinstellingen werken voortdurend nauw samen met elkaar en met het bedrijfsleven voor een optimale aansluiting tussen onderwijs en ondernemers. Dit is belangrijk door de snelle ontwikkelingen in de technische sector.

‘We zijn erg blij dat Terra ons heeft gelinkt met het Alfa-college en dat we op deze manier de krachten kunnen bundelen. We zien een veelbelovende toekomst in deze samenwerking, ook met andere opleidingen.’ Aldus Rienk Venhuizen, projectleider bij MACG en coƶrdinator voor het aanbrengen van de bestrating met betrekking tot de examens rondom de Pionier.

Toekomstplannen

Naast de samenwerking met Terra en Alfa-college, zijn de gesprekken over de samenwerking met andere onderwijsinstellingen ook in volle gang.

Het Suikerterrein moet een bruisende plek worden waar start-ups maar ook landelijk innovatieve ondernemingen zich kunnen vestigen en waar in samenwerking met de verschillende onderwijsinstellingen wordt geƫxperimenteerd met het nieuwe werken, met duurzame producten en met innovatieve diensten.

Reacties

article
640175
Praktijk en onderwijs komen samen bij (her)ontwikkeling Suikerunieterrein
Het voormalig Suikerunieterrein moet een bruisende plek worden waar ondernemers en onderwijs samenkomen. Het startsein
https://groningen.nieuws.nl/nieuws/640175/praktijk-en-onderwijs-komen-samen-herontwikkeling-suikerunieterrein/
2018-05-03T12:40:04+00:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/128/2018/05/02211634/Alfa-bestrating-3.jpg
Nieuws