Watersportseizoen is dinsdag gestart

Foto: CC BY-SA 3.0/Wikipedia Commons/ Michielverbeek

Het watersportseizoen is dinsdag 1 mei gestart en duurt tot 1 oktober. Voor weggebruikers betekent dit langer wachten voor de bruggen doordat de bruggen en sluizen in onze stad en provincie weer vaker en langer worden bediend.

De bedieningstijden van de bruggen voor de scheepvaart zijn in deze periode ruimer.

Bedieningstijden bruggen

De bedieningstijden in de stad Groningen zijn van maandag tot en met zaterdag van 9.00 uur tot 12.00 uur, van 13.00 uur tot 16.00 uur en van 17.30 uur tot 19.00 uur.

Boten passeren de beweegbare bruggen in volgorde “van de Oosterhaven via het verbindingskanaal naar Reitdiep tot aan de Dorkwerdersluis’. Boten die Groningen binnenkomen worden opgevangen bij de eerste bruggen en begeleid naar de Zuiderhaven. Door de stad heen wordt men verder begeleid.

Voor meer informatie over de stad: varen.groningen.nl

Brochure ‘Varen in de provincie Groningen’

De nieuwe brochure ‘Varen in de provincie Groningen’ is ook beschikbaar. In deze brochure staat informatie over de bedieningstijden van de bruggen en sluizen en adressen van ophaalpunten van zelfbedieningssleutels.

De brochure is onder meer verkrijgbaar bij het provinciehuis, de VVV-kantoren, de sleuteluitgiftepunten, jachthavens en bij de meeste gemeentehuizen. Ook is de brochure te bestellen, te downloaden of te vinden op de vaarwegenkaart.

Kijk voor meer informatie: provinciegroningen.nl

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen