Bevrijdingsfestival Groningen neemt extra veiligheidsmaatregelen

Foto: Archief De Redactie

De organisatie van het Bevrijdingsfestival treft extra veiligheidsmaatregelen.

Door de goede weersverwachting en een zaterdageditie en optredens van onder meer Triggerfinger, 2manydjs, Aurora, De Likt, Jungle by Night, Joost, Famke Louise en helikopteract Ronnie Flex verwacht de organisatie ruim 100.000 bezoekers.

Het Stadspark staat zaterdag 5 mei weer in het teken van het stilstaan bij en vieren van de vrijheid.

In 2017 kende Bevrijdingsfestival Groningen ondanks de mindere weersomstandigheden een drukbezochte editie door onder meer het exclusieve optreden van Tom Odell en de in korte tijd snel toegenomen populariteit van rapper Boef. Bij dj-podium Dansen bij de Bus en Sena Performers Stage was de toestroom van publiek bij tijden te groot. Dit bracht veiligheidsrisico’s met zich mee.

In nauw overleg met beveiliging, de gemeente en veiligheidsdiensten heeft de organisatie daarom dit jaar extra geïnvesteerd in personeel en materialen om de veiligheid van het evenement te verbeteren.

Entreepoorten

De Sena Performers Stage is voor het eerst een open podium in plaats van een tent. Ook komen zowel bij Sena Performers Stage als Dansen bij de Bus, de twee podia met het hoogste risicoprofiel, entreepoorten. Deze bieden de mogelijkheid om in- en uitgaande bezoekersstromen beter te reguleren en deze terreinen, indien noodzakelijk, af te sluiten.

Spreiding van drukte

Verder is ook op andere fronten het veiligheidsaspect meegenomen, zoals de programmering. De line-up bestaat onder andere uit verschillende publiekstrekkers, die verspreid over de dag optreden. Daarnaast is er bijvoorbeeld bewust voor gekozen om Ronnie Flex & Deuxperience en Famke Louise, artiesten die dezelfde grote doelgroep aanspreken, gelijktijdig te programmeren op verschillende podia, om een te grote toestroom bij één van beide locaties te voorkomen.

Het Bevrijdingsfestival doet ook graag een oproep aan bezoekers om ‘goed op jezelf en op de ander te passen’. En neem een trui mee, voor als de zon ondergaat.

Meer programma

Bevrijdingsfestival Groningen presenteert op 5 mei ruim 50 acts, verspreid over 6 podia. Ook zijn er allerlei activiteiten in het Stadspark rond het thema ‘Geef vrijheid door’. Het festival komt mede tot stand dankzij de steun van het Nationaal Comité 4 en 5 mei en het vfonds.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen