Wegwerkzaamheden aan Rijksweg in Groningen

Foto: Jan Buurma

Op dit moment zijn er wegwerkzaamheden aan de Rijksweg. De provincie Groningen voert in juli en augustus werkzaamheden uit aan de Rijksweg en de provinciale weg N360.

De kruispunten bij de oostelijke ringweg, de Ruischerwaard en Ruischerbrug krijgen drie rijstroken. Dit moet ervoor zorgen dat het verkeer beter doorstroomt. Ook wordt er stil asfalt aangelegd.

Bushalte
Het meeste werk verwacht de provincie bij het kruispunt Ruischerbrug. Hier legt de provincie onder andere op de Noorddijkerweg bij Lewenborg een keerlus voor de bus. Busreizigers uit Delfzijl (lijn 140) kunnen daar vanaf december overstappen op Q-link-buslijn 3 (Lewenborg-Leek).

Eerste stremming komend weekend
In het weekeinde van 18 en 19 juli 2015 wordt het weggedeelte tussen de kruispunten Ruischerwaard en Ruischerbrug volledig gestremd. De stremming begint vrijdag 17 juli om 18.45 uur tot 20 juli 6.00 uur. Het verkeer wordt dan omgeleid via de Driebondsweg. De Borgbrug is dan weer in gebruik.

Vanaf 20 juli 2015 is de rijstrook vanaf de Oostelijke Ringweg naar de Leeuwenburgstraat gestremd.

  • Aansluitend in het weekend van 25 en 26 juli wordt dit gedeelte, de Oostelijke Ringweg naar de Leeuwenburgstraat, in beide richtingen afgesloten voor asfalteringswerkzaamheden.

ruischerwaard

  • In het weekend van 1 en 2 augustus 2015 is het gedeelte van de Oostelijke Ring tot de  Ruischerwaard volledig gestremd. Er wordt dan geluidsarm asfalt aangelegd.
  • In de week van 3 tot 9 augustus (de laatste week van de bouwvak) zijn er veel werkzaamheden bij het kruispunt bij Ruischerbrug.
  • Van donderdag 6 augustus tot zondag 9 augustus 2015 is de N360 tussen de aansluiting met de Oostelijke Ringweg en het kruispunt bij Ruischerbrug volledig gestremd. Er wordt een nieuwe asfaltdeklaag aangebracht en er komen nieuwe portalen voor de verkeerslichten. Verkeer richting Appingedam en Delfzijl moet dan gebruik maken van de Oostelijke Ringweg en de Eemshavenweg (N46).

Meer informatie over de werkzaamheden aan de N360 Groningen – Delfzijl vindt u op de website van de provincie Groningen.

Kijk voor de planning op de werkzaamhedenkaart op www.groningenbereikbaar.nl.

Lees ook: Inloopbijeenkomst over Rijksweg en N360

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden