Inloopbijeenkomst over werkzaamheden Rijksweg en N360

Foto: Publiek Domein

De provincie Groningen organiseert woensdag 24 juni een inloopbijeenkomst over de werkzaamheden aan de Rijksweg en N360 in Groningen. De bijeenkomst is bij Buurt- en Speeltuinvereniging Ruischerbrug in Groningen.

Bezoekers kunnen tussen 16.00 en 20.00 uur binnenlopen. Vertegenwoordigers van de aannemer en de provincie Groningen zijn aanwezig om vragen te  beantwoorden.

De werkzaamheden
Deze zomer voert de provincie werkzaamheden uit aan de Rijksweg en de provinciale weg N360 tussen  de aansluiting met de Leeuwenburgstraat (bij de Albert Heyn) en het kruispunt Ruischerbrug. Tijdens de werkzaamheden zijn af en toe weggedeeltes gestremd. Deze stremmingen vinden zo veel mogelijk in het weekend plaats.

Planning

  • Vanaf 15 juni 2015 worden in het Damsterdiep damwanden aangebracht. Hiervoor worden bij de Ruischerwaardbrug en de Ruischerbrug rijstroken van de N360 gestremd. Het verkeer van en naar Groningen kan dan maar van één rijstrook gebruikmaken. Dit levert hinder voor het verkeer op. Weggebruikers worden daarom geadviseerd zo veel mogelijk de de N360 te mijden en de richting Appingedam via de Eemshavenweg (N46) en Loppersum (N996) te nemen.
  • In het weekeinde van 18 en 19 juli 2015 wordt het weggedeelte tussen de kruispunten Ruischerwaard en Ruischerbrug volledig gestremd. Het verkeer wordt dan omgeleid via de  Driebondsweg. De Borgbrug is dan weer in gebruik.
  • Vanaf 20 juli 2015 is de rijstrook vanaf de Oostelijke Ringweg naar de Leeuwenburgstraat gestremd.
  • Aansluitend in het weekend van 25 en 26 juli wordt dit gedeelte, de Oostelijke Ringweg naar de Leeuwenburgstraat, in beide richtingen afgesloten voor asfalteringswerkzaamheden.
  • In het weekend van 1 en 2 augustus 2015 is het gedeelte van de Oostelijke Ring tot de  Ruischerwaard volledig gestremd. Er wordt dan geluidsarm asfalt aangelegd.
  • In de week van 3 tot 9 augustus (de laatste week van de bouwvak) zijn er veel werkzaamheden bij het kruispunt bij Ruischerbrug.
  • Van donderdag 6 augustus tot zondag 9 augustus 2015 is de N360 tussen de aansluiting met de Oostelijke Ringweg en het kruispunt bij Ruischerbrug volledig gestremd. Er wordt een nieuwe asfaltdeklaag aangebracht en er komen nieuwe portalen voor de verkeerslichten. Verkeer richting Appingedam en Delfzijl moet dan gebruik maken van de Oostelijke Ringweg en de Eemshavenweg (N46).

N360
De provincie Groningen wil op de  N360 de verkeersveiligheid, de doorstroming, het openbaar vervoer en de leefbaarheid van de N360 tussen de stad Groningen en Appingedam verbeteren. Hiervoor worden in de komende twee jaar op vijftien verschillende locaties maatregelen uitgevoerd. In de eerste fase worden de locaties binnen de stad Groningen aangepakt.

De inloopbijeenkomst is bij Buurt- en Speeltuinvereniging Ruischerbrug, Woldweg 41 in Groningen van 16.00 uur tot 20.00 uur.

Kijk voor de planning op de werkzaamhedenkaart op www.groningenbereikbaar.nl.

Bron: Provincie Groningen

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen