UMCG ontvangt zes miljoen EU-subsidie voor internationaal onderzoek borstkanker

Foto: De Redactie

Een groot internationaal onderzoeksconsortium, MESI-STRAT, gericht op de ontwikkeling van borstkanker, onder leiding van professor Kathrin Thedieck van het Universitair Medisch Centrum Groningen, krijgt zes miljoen euro subsidie van de Europese Unie.

Het onderzoek richt zich op de samenhang tussen het metabolisme van borstkanker en oncologische signalering aan de hand van systeemgeneeskunde.

Het voornaamste doel van het onderzoek is het ontwikkelen van nieuwe modellen om patiƫnten aan de hand van verzamelde onderzoeksgegevens te kunnen indelen in subgroepen om daardoor gerichte, persoonlijke interventies te kunnen inzetten.

Borstkanker is een complexe aandoening die zowel in de EU als daarbuiten veel voorkomt. Ondanks dat de huidige behandeling met hormoontherapie zeer effectief is, blijkt volgens het UMCG dat de tumor bij een aanzienlijk deel van de patiƫnten terugkomt in uitgezaaide vorm.

Het onderzoek heeft een looptijd van bijna vijf jaar. Veertien partners uit zes Europese landen nemen deel aan het MESI-STRAT-project.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen