Debat over gaswinningsschade in Groningen

Foto: Publiek Domein

Vandaag houdt de Tweede Kamer een debat over de gaswinning in de provincie Groningen en over de aardbevingen die daar het gevolg van zijn.

De discussie over een nieuw schadeprotocol voor het verhalen van de gaswinningsschade staat centraal tijdens het debat. Voor het debat komt minister Wiebes van Economische Zaken en Klimaat naar de Kamer.

Ruim 140 Groningers komen met twee dubbeldeks bussen naar het kamerdebat over de gaswinning. De bussen vertrekken om 14.00 uur vanaf het station in Loppersum en rijden door naar P+R Hoogkerk, waar vanaf 14.30 uur gereden wordt naar Den Haag.

Groningen werd maandag 8 januari opnieuw opgeschrikt door een zware beving van 3.4 op de schaal van Richter bij Zeerijp. Maandagochtend werden al ruim 2.900 schades gemeld bij het Centrum Veilig Wonen.

Minister Wiebes heeft in zijn brief van vrijdag 12 januari aan het kabinet laten weten “alle denkbare mogelijkheden in kaart te brengen om ook al binnen deze kabinetsperiode de vraag naar Groningengas wezenlijk te kunnen verminderen”.

Het debat kan via de site van de Tweede kamer live meegekeken of meegeluisterd worden.

Lees ook:

Reacties

0