Vier winnaars van Provinciale vrijwilligersprijs 2017

Nieuw Nabuurschap uit Groningen.
Foto: Provincie Groningen

Vier winnaars van de Provinciale Vrijwilligersprijs 2017 zijn maandagavond bekend gemaakt in het provinciehuis. Stichting Nieuw Nabuurschap uit Groningen, Jeugdsoos Flits uit Loppersum, Colourful Bedum en Tennisclub Nienoord uit Leek zijn de winnaars.

De winnaars kregen ieder een bedrag van drieduizend euro.

“Met deze prijs waardeert de provincie het vele goede werk dat deze vrijwilligers verzetten. Vrijwilligers zijn onmisbaar in onze samenleving”, aldus gedeputeerde Nienke Homan.

De overige genomineerden, Keetpop uit Leermens, Multicultureel vrouwencentrum Jasmijn uit Groningen, Wijkbedrijf Selwerd uit Groningen en Basketbalvereniging Millwings uit Winschoten ontvingen een aanmoedigingsprijs van duizend euro.

Categorie Zorg: Stichting Nieuw Nabuurschap uit Groningen

Stichting Nieuw Nabuurschap biedt een zingevende dagbesteding aan mensen met een langdurige psychiatrische problematiek. Zoals de belasting- en paperassentoko, waarbij 35 cliënten honderden andere cliënten helpen met de administratie. Deze werkwijze, voor en door (ex-) cliënten, vindt de jury prijzenswaardig.

Categorie Jeugd: Jeugdsoos Flits uit Loppersum

Al meer dan 25 jaar biedt Jeugdsoos Flits een veilige plek aan de jeugd. Zo’n 25 vrijwilligers jonger dan 25 jaar organiseren allerlei activiteiten, van disco en sporttournooien tot knutselmiddagen. De jury waardeert de manier waarop de jongeren samenwerken met de gemeente om het leuk en veilig te houden.

Jeugdsoos Flits.

Categorie Leefbaarheid: Colourful Bedum

De vrijwilligers van Colourful Bedum organiseren activiteiten voor nieuwe dorpsbewoners die geïmigreerd zijn, zoals fietslessen en de winterloop en de internationale catering bij de nieuwjaarsreceptie van de gemeente. De jury heeft grote bewondering voor de vrijwilligers omdat zij er in slagen autochtone bewoners en nieuwkomers in Bedum op een laagdrempelige manier samen te brengen.

Colourful Bedum

Categorie Sport: Tennisclub Nienoord uit Leek

Tennisclub Nienoord heeft zo’n 400 leden waarvan ruim een vijfde actief is. Deze vrijwilligers zetten zich daarnaast ook in voor anderen in de samenleving, zoals met een tennisprogramma voor vluchtelingen. De jury is onder de indruk van de vele activiteiten die tennisclub Nienoord organiseert en vindt het lovenswaardig dat de club maatschappelijk actief is.

Tennisclub Nienoord.

 

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden