Statenlid Stieneke van der Graaf wint eerste provinciale Klare Taal Bokaal

Klare Taal Bokaal
Foto: Provincie Groningen

Stieneke van der Graaf, Statenlid voor de ChristenUnie, is de winnaar van de eerste provinciale Klare Taal Bokaal.

Volgens de jury, bestaande uit jongeren van het trendteam van de provincie en Groningse scholieren, sprak Stieneke van der Graaf de meest klare taal. De jury beloonde haar met een wisselbokaal tijdens de Statenvergadering van 24 juni.

Jury-beoordeling
De juryleden beoordeelden de Groningse Statenleden vanaf de publieke tribune in de statenzaal. De jury oordeelde onder andere over het gebruik van lange zinnen, vage praatjes, moeilijke woorden en de interactie van de politici met het publiek.

Stieneke van der Graaf won de bokaal doordat ze een helder betoog hield met voorbeelden, korte zinnen gebruikte, uitleg gaf aan begrippen en veel interactie had met het publiek. Daarnaast gaven de jongeren naast complimenten ook tips mee aan de statenleden.

Trendteam
Het jongerentrendteam van de provincie Groningen bestaat uit zo’n 30 jongeren tussen de 12 en 22 jaar, afkomstig uit de gehele provincie. Zij adviseren de provincie gevraagd en ongevraagd over allerlei beleidsonderwerpen.

Het initiatief is samen met de D66-fractie van de provincie Groningen uitgewerkt om de prijs uit te reiken tijdens het uitspreken van de Algemene beschouwingen.

Klare Taal Bokaal
De uitreiking van de Klare Taal Bokaal op provinciaal niveau is een primeur. Jaarlijks wordt deze al uitgereikt in de Tweede Kamer. In 2014 won Tweede Kamerlid Alexander Pechtold de prijs.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden