Informatiebijeenkomsten Waddenfonds over nieuwe subsidieregeling druk bezocht

Foto: Publiek Doimein

De drie informatiebijeenkomsten over de nieuwe subsidieregeling van het Waddenfonds zijn de afgelopen weken drukbezocht.

Meer dan 160 belangstellenden uit het bedrijfsleven en vertegenwoordigers van maatschappelijke organisaties en lokale overheden volgden de voorlichtingssessies van het fonds.

De nieuwe subsidieregeling staat open voor projecten die de kwaliteit van het waddengebied versterken. Er is in totaal 9,5 miljoen euro beschikbaar. Voor elk project wordt door het fonds maximaal een bijdrage van 500.000 euro verstrekt.

Tijdens de bijeenkomsten in Hippolytushoef, Leegkerk en Dokkum zijn de belangstellenden vooral geïnformeerd hoe ze het beste een subsidie aan kunnen vragen. Ruim 70 aanwezigen gingen aansluitend persoonlijk in gesprek met vertegenwoordigers van het fonds om projecten en plannen voor het waddengebied alvast te bespreken.

Projecten

Projecten of plannen moeten betrekking hebben op één of meerdere thema’s van het Waddenfonds. Die thema’s zijn Natuur, WCL (Werelderfgoed, cultuurhistorie en Landschapsontwikkeling), Bodem, water, licht en geluid, duurzame recreatie en toerisme,
verduurzaming energiehuishouding, duurzame waddenhavens, duurzame visserij en duurzame agrarische sector. Er kan subsidie worden aangevraagd voor elk van de thema’s of bij voorkeur voor een combinatie van twee of meerdere thema’s.

Subsidieaanvragen kunnen vanaf 18 december tot en met 25 januari (tot 12.00 uur) worden ingediend.

Beoordeling

Alle compleet ingediende aanvragen, worden door een commissie van deskundigen volgens een tendersysteem beoordeeld en gerangschikt op basis van een puntensysteem. De projecten met de hoogste scores worden voor subsidieverlening voorgedragen aan het dagelijks bestuur van het Waddenfonds.

Het Waddenfonds wil in de loop van 2018 deze subsidieregeling opnieuw openstellen. Naar verwachting is er dan een bedrag van 7,5 miljoen euro beschikbaar.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen