Talkshow Stand van Stad stopt na ruim 4 jaar

Foto: Groninger Forum

De talkshow Stand van Stad hangt na bijna vijf jaar de microfoon aan de wilgen. Volgens de makers stopt de show op zijn hoogtepunt en is het tijd voor iets nieuws.

Hoewel de vorm, de opzet en de productie van de show zich gedurende de afgelopen jaren ontwikkelden, bleef het doel hetzelfde: een talkshow maken die vol plezier en inhoud zit, en waarin alles wat de stad ‘maakt’ aan bod komt. Van stadsontwikkeling, sport, kunst en cultuur tot bestuur, politiek en de stedelijke creatieve industrie.

In september werd de talkshow geëerd als beste lokale tv-programma. Er worden nogal wat mooie lokale tv-programma’s gemaakt in Nederland, dus dat was oprecht een eer.

Nu, zo’n drie maanden later, hebben de makers van de talkshow besloten dat het tijd is voor iets nieuws. En dat betekent dat het moment gekomen is om afscheid te nemen van een beproefd en bekroond concept.

In januari 2013 werd de allereerste Stand van Stad opgenomen met ook toen al Bram Douwes als host en zaal 2 als toneel. Na een tussentijds uitstapje naar het Grand Theatre keerde de talkshow terug in het Groninger Forum.

Hier ontwikkelde de show zich, nadat naast initiators Platform GRAS en het Groninger Forum ook OOG TV en het Dagblad van het Noorden zich bij de redactie voegden, tot een volwassen tv-format.

Donderdag 21 december 2017 zal de 39e editie de allerlaatste zijn. In een kerst-, oudjaars- en afscheidsspecial wordt teruggekeken worden op 2017.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen