Fietstocht langs bewoners in aardbevingsgebied

Foto: Hanzehogeschool

Zaterdag 4 november wordt er onder de naam ‘De Verzamelde Werken van een Bewogen Gebied’ een fietstocht georganiseerd in het aardbevingsgebied.

Bewoners uit het aardbevingsgebied kunnen tussen 10.00 uur en 16.00 uur op bezoek gaan bij een aantal buurtbewoners.

Interviews aan de keukentafel

In de afgelopen tijd zijn er met deze bewoners interviews aan de keukentafel afgenomen waarin zij hun verhalen over het leven in het aardbevingsgebied konden delen. Bij de interviews is gebruik gemaakt van een soort ‘tafeltheater’, waarin de situatie letterlijk in beeld werd gebracht. Hierbij werd de aardbevingsproblematiek door middel van bijzondere kleifiguren symbolisch uitgebeeld.

Met name de verbinding met het huis, het landschap en de problemen die door de aardbevingen zijn ontstaan, komen hierin naar voren.

Van deze interviews zijn bijzondere boekjes gemaakt die op zaterdag 4 november in 9 verschillende huizen gelezen kunnen worden. Het is dan ook mogelijk om met de bewoners te spreken en de eigen verhalen te delen.

Dit project is een initiatief van het Kenniscentrum Kunst & Samenleving van de Hanzehogeschool Groningen.

Aanmelden

Wilt u een ochtend of een middag een deel van de route fietsen en deze bijzondere verhalen en de bewoners erachter leren kennen? Er zijn twee fietsroutes waarin u het prachtige Groninger land doorkruist.

Maximaal 35 mensen kunnen meefietsen en deelnemers dienen hun eigen fiets mee te nemen. Wie zich vroeg genoeg meldt, kan meedoen. (Meer informatie en aanmelden via [email protected]).

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden