DOT schenkt Groningen ‘Grootste Kerstbal ter wereld’

Archief De redactie
Archief De redactie
Foto: Bos & Bos Catering

DOT Groningen gaat de stad Groningen de Grootste Kerstbal van de wereld schenken. Het gebouw van DOT wordt veranderd in een gigantische kerstbal.

Op 6 december, een dag na sinterklaas wordt DOT omgetoverd tot de grootste kerstbal ter wereld. De kerstbal heeft een diameter van 26 meter en zal 19 meter hoog worden. De bol van het gebouw wordt volgeplakt met ledverlichting, bevestigd met een soort supermagneten.

Bovendien wordt de directe omgeving van DOT, zoals de containers op het terrein ook in kerstsfeer gehuld, meldt toerisme.groningen.nl. “Het moet hier straks echt een soort mini Chistmas Village worden.”

DOT Groningen

DOT Groningen, geopend sinds september 2016, is een hippe gastrobar gelegen in het Ebbingekwartier. Behalve lekker eten en drinken is DOT een multifunctionele zaak, waarbij gastvrijheid en variatie in de programmering voor jong en oud centraal staat.

De Dome is uitgerust met de meest moderne 3D technologie. In de dome worden 3D films vertoond en ook live verbindingen gemaakt met ruimte sondes, waardoor meegekeken kan worden in het heelal.

Naast DOT ligt het stadsstrand. Dat werd onlangs door Lonely Planet uitgeroepen tot een van de beste stadsstranden van Nederland. In de door graffiti-artists beschilderde terrascontainers wordt per half jaar een foto-expo gepresenteerd.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen