Paulien Geerdink benoemd tot directeur Noordelijk Belastingkantoor

Paulien Geerdink.
Paulien Geerdink.
Foto: A. Nanninga/ Hefpunt

Paulien Geerdink wordt de directeur van het Noordelijk Belastingkantoor. Zij was eerder al aangesteld als kwartiermaker, beoogd directeur.

Per 1 januari 2018 gaat de benoeming in als directeur en gaat Geerdink leiding geven aan deze nieuwe belastingorganisatie.

Het Noordelijk Belastingkantoor gaat de heffing en inning van alle lokale belastingen verzorgen en de Wet WOZ uitvoeren voor de drie noordelijke waterschappen en de gemeente Groningen.

Paulien Geerdink

Paulien Geerdink deed na haar studie Fiscale Economie ruim 20 jaar ervaring op als adviseur en leidinggevende in diverse advies- en overheidsorganisaties. Haar focus lag daarbij met name op fiscale advisering. Daarnaast heeft ze zich gespecialiseerd in het vormgeven van samenwerkingsverbanden en versterken van complexe organisaties op het snijvlak publiek/privaat.

In 2014 begon ze als directeur van Hefpunt, dat de waterschapsbelastingen heft en int voor Noorderzijlvest, Hunze & Aa’s en Wetterskip Fryslân en de kwijtschelding verzorgt voor diverse gemeenten.

Geerdink is verder actief en ervaren in bestuur en politiek.

Noordelijk Belastingkantoor

Door de samenwerking in het Noordelijk Belastingkantoor gaan de waterschappen Wetterskip Fryslân, Noorderzijlvest en Hunze en Aa’s en de gemeente Groningen jaarlijks fors besparen op hun uitvoeringskosten. Ook de kwijtscheldingsdienstverlening van Hefpunt gaat over naar de nieuwe organisatie.

Voor inwoners van de gemeente Groningen betekent dit dat ze straks nog maar één aanslagbiljet krijgen voor alle waterschaps- en gemeentelijke belastingen.

Vanaf 2019 kan het nieuwe kantoor ook andere gemeenten in Noord-Nederland faciliteren.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen