Alfa-college organiseert Diversity Day

Foto: Alfa-college

Het Alfa-college organiseert deze week op alle locaties tussen dinsdag 10 en donderdag 14 oktober een Diversity Day.

Op deze dag staat er een regenboogvlag voor de deur en vinden er allerlei activiteiten plaats met als thema tolerantie en respect.

De school wil zo laten zien dat verschillen tussen mensen er mogen zijn. Binnen het mbo-onderwijs is er veel aandacht voor dit thema.

Diversity Day wordt voor de tweede keer georganiseerd op alle locaties. Overal staan regenboogvlaggen, worden armbandjes uitgedeeld en hangen posters met een tekst uit de Universele Verklaring van de Rechten van de Mens: ‘Alle mensen worden vrij en gelijk in waardigheid en rechten geboren’.

Elke locatie vult het programma verder op haar eigen manier in. Hierin wordt onder andere samengewerkt met Discriminatie Meldpunt Groningen.

Verschillen dragen bij aan mooiere school

“Wij hebben de overtuiging dat verschillen in afkomst, geloof of seksuele identiteit tussen mensen bijdragen aan een interessantere samenleving en een mooiere school. Vandaar dat iedereen die belangstelling, begrip en respect heeft voor de ander welkom is op het Alfa-college. Mooi dat Diversity Day die gedachte in de schijnwerpers zet.” Aldus Wim Moes, bestuursvoorzitter van de mbo-school.

Diversity Day 2017

De actie op het Alfa-college sluit aan op de lokale Diversity Day 2017. Deze vijfde editie vindt op zondag 17 oktober in Groningen plaats. Het is een dag om te vieren hoe divers Groningen is. Om kleur en diversiteit in de samenleving te vieren.

Er is een uitgebreid programma op de Vismarkt tussen 13.00 uur en 17.00 uur met onder meer muziek, dans, kunst, cultuur en doe-activiteiten zoals interactieve spelletjes.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden