De dag van de bouw

Foto: Jan Buurma

Zaterdag 13 juni is het ‘De dag van de Bouw’, waarbij verschillende bouw- en infraprojecten door heel Nederland bezocht kunnen worden.

Het is zaterdag open huis in het kader van de Dag van de Bouw bij drie bouwprojecten in Groningen:

De Noordzeebrug

De nieuwe Noordzeebrug aan de Noordelijke ringweg in Groningen. Deze nieuwe vaste brug heeft een bredere doorvaarthoogte en doorvaartbreedte.
De Vaarweg Lemmer-Delfzijl is de belangrijkste vaarroute in het noorden van Nederland.

Er is een overdekt infopunt,  waar algemene informatie over de bouw van de Noordzeebrug en het nieuwe knooppunt bij de Bedumerweg te krijgen is. Ook is er een wandelroute over het terrein en op markante punten is er verdere informatie over de werkzaamheden.

Voor kinderen is er een zandbak, een terrein met (speelgoed-)kranen en een springkussen.

De Open Dag is zowel voor jong als oud geschikt. Voor minder validen is het terrein minder toegankelijk.

Startpunt Open Dag
De ontvangst voor de open dag van de Noordzeebrug is op bedrijventerrein De Hoogte, bereikbaar via de nieuwe rotonde Bedumerweg. Bezoekers wordt gevraagd zo veel mogelijk op de fiets of lopend te komen. Aan de Curaçaostraat is een fietsenstalling aanwezig.

Fietsers en voetgangers kunnen bij de Curaçaostraat via een looproute op het bouwterrein bij de Smirnoffstraat komen.  Borden van de Dag van de Bouw geven de route aan. Bij bedrijventerrein De Hoogte achteraan de Smirnoffstraat is een parkeerplaats voor auto’s. Verkeersregelaars begeleiden daar het verkeer.

Kruising Bedumerweg
Tegelijk met de bouw van de nieuwe brug wordt ook de kruising met de Bedumerweg aangepakt. De nieuwe kruising wordt ongelijkvloers over drie niveaus; het hoogste niveau betreft een viaduct, het middelste niveau bestaat uit een rotonde en de fietstunnels zijn te vinden op het laagste niveau.

Locatie: Smirnoffstraat Groningen van 10.00 uur tot 16.00 uur.
Voor meer informatie: ringgroningen.nl

De Sontbrug

De Sontbrug maakt deel uit van Sontwegtrace. Dit trace beslaat het gebied van de kruising Europaweg / Sontweg tot aan de rotonde naar de oostelijke ringweg. De brug gaat als vaste brug over de Deense Haven en het beweegbare deel, met 2 vallen uitgevoerd, gaat over het Winschoterdiep. Qua vormgeving is het een bijzonder mooie, lange en slanke brug. Het beweegbare deel is bijzonder door de 2 afzonderlijk naar elkaar toe bewegende vallen.

Locatie: Bornholmstraat Groningen van 10.00 uur tot 16.00 uur.

HOV-as 3e fase Groningen

Aanleg busbaan tussen Paterswoldseweg en Emmaviaduct (NS station) te Groningen incl tijdelijk viaduct Paterswoldseweg en hefbrug over Noord Willemskanaal.

Locatie: Paterswoldseweg Groningen van 10.00 uur tot 16.00 uur.

Bron: dagvandebouw.nl.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden