Werelddierendag 2017

Foto: Publiek Domein

Jaarlijks op 4 oktober wordt met Werelddierendag overal ter wereld stilgestaan bij de rechten van de dieren in onze samenleving. Deze dag werd in Nederland in 1930 voor het eerst gehouden.

Er wordt op Dierendag extra aandacht wordt besteed aan de dieren.

Informatiemiddag over konijnen en knaagdieren

In Groningen wordt in de Innovatiewerkplaats Helpman De Wijert op woensdag 4 oktober een informatiemiddag over konijnen en knaagdieren georganiseerd voor kinderen.

Tijdens deze middag, die georganiseerd wordt door stichting DOET van Terra MBO, kunnen kinderen van alles leren over konijnen en knaagdieren, zoals verzorging, huisvesting en voeding. Ook zijn er verschillende dieren aanwezig om te knuffelen en hanteren. Studenten van Terra MBO staan klaar om vragen te beantwoorden.

De middag is van 15:00 uur tot 17:00 uur. De entree is gratis en aanmelden is niet nodig. Voor meer informatie: [email protected]ingdoet.nl

Locatie: Innovatiewerkplaats Helpman De Wijert, van Schendelstraat 9, 9721 GV Groningen.

Dierendag chipactie bij Dierenambulance Groningen

De Dierenambulance Groningen houdt deze dag een speciale dierendag chipactie. Tussen 10:00 uur en 14:00 uur kunnen mensen hun huisdier voordelig laten chippen. De kosten bedragen 10 euro voor het chippen plus €5,90 NDG registratie kosten. De locatie van de Dierenambulance is aan de Friesestraatweg 199A in Groningen.

Waarom chippen en registreren?

Chippen is belangrijk, omdat met een chip ieder huisdier te herkennen, want iedere chip heeft een unieke code.

Jaarlijks lopen in Nederland duizenden katten, honden en andere huisdieren weg. Een groot deel daarvan, vooral katten, vindt de weg naar huis nooit meer terug. Veel van deze dieren komen gelukkig via bijvoorbeeld de dierenambulance in een dierenopvang terecht. Voor dieren die geen chip hebben en niet in een databank zijn geregistreerd, is het vervolgens helaas vrijwel onmogelijk om de eigenaar te vinden. Een halsbandje met een penning of adreskokertje lijkt een goede oplossing, maar helaas blijken deze nogal eens verloren te gaan.

De chip is alleen waardevol in combinatie met een goede registratie.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden