Moddercampagne gestart in provincie Groningen

Foto: Provincie Groningen

De provincie Groningen en gemeenten vragen dit najaar weer extra aandacht voor landbouwverkeer op de weg. Na de aardappelen worden ook de suikerbieten en de mais geoogst dit najaar.

Tijdens het transport van de gewassen door boeren kan er veel modder op de weg komen. Modder op de weg kan heel gevaarlijk zijn, waar niet alle weggebruikers rekening meehouden. Ook als de landbouwvoertuigen van het land komen kan modder op de weg komen. Dit kan bij regen gladheid op de weg veroorzaken.

De overheden in Groningen attenderen weggebruikers op het gevaar en bestuurders van landbouwvoertuigen op hun verantwoordelijkheid voor het opruimen van de modder. Om zowel landbouwverkeer als de andere weggebruikers te vragen voorzichtig te zijn en op de gevaren te wijzen, is de Verkeerswijzer Groningen de ‘Moddercampagne’ gestart.

Moddercampagne

De campagne richt zich op inwoners en weggebruikers in de provincie. De campagne wijst hen op het extra landbouwverkeer en op de gevaren van modder op de weg. Ook vraagt Verkeerswijzer Groningen met de campagne om begrip voor de beperkingen van landbouwvoertuigen in het verkeer en voor het feit dat modder op de weg onvermijdelijk is.

In de hele provincie staan borden langs de wegen en er wordt een radiospot uitgezonden om aandacht te vragen voor de campagne.

Bestuurders van landbouwvoertuigen ontvangen de speciale folder ‘Modder op de weg’. Er staat in waarvoor bestuurders van landbouwverkeer precies verantwoordelijk zijn als zij modder op de weg achterlaten en wat ze dan moeten doen.

Verkeerswijzer Groningen

Verkeerswijzer Groningen is een initiatief van de gezamenlijke overheden in de provincie Groningen. Onder deze naam organiseren zij verkeersveiligheidscampagnes en educatie-activiteiten om het aantal verkeersslachtoffers verder terug te dringen.
Voor meer informatie: www.verkeerswijzergroningen.nl.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden