Schildersbedrijf de Graaf uit Groningen in race voor Nationale SchildersVakprijs 2017

Foto: Jan Buurma

Schilderbedrijf de Graaf uit Groningen is in de race voor de Nationale SchildersVakprijs 2017.

Schildersbedrijf de Graaf, gevestigd aan de Gotenburgweg in Groningen is geselecteerd in de voorselectie voor de SchildersVakprijs 2017 in de categorie Restauratie/decoratieschilderwerk met het project ‘Vergaderzaal Rijksuniversiteit Groningen’.

De Graaf is het enige schildersbedrijf uit Groningen die landelijk gekozen is uit een recordaantal inzendingen door de jury. In totaal zijn landelijk 33 projecten gekozen.

‘Vergaderzaal Rijksuniversiteit Groningen’

Het ingezonden project van Schildersbedrijf de Graaf betreft de restauratie van de vergaderzaal van de Rijksuniversiteit Groningen. Het Rijksmonument is gebouwd in 1791, verbouwd in 1883 en uitgebreid en verbouwd in 1904. Deze laatste uitbreiding en verbouwing van 1904 is nu gerestaureerd.

Het gebouw werd in het verleden gebruikt als ambtswoning voor enkele commissarissen van de koning in de provincie Groningen en is sinds 1953 overgedragen aan de Rijksuniversiteit. Het gerestaureerde gedeelte, inclusief veranda, werd en wordt nu gebruikt als vergaderruimte van bestuurders van de Rijksuniversiteit.

Bijna alle interieuronderdelen zijn vervaardigd in de Lodewijk XVI-stijl. De wanden van de zaal bestaand uit lambriseringen, kaders voor stoffen bespanningen en een zwaar hoofdgestel met architraaf, fries en kroonlijst zijn in originele staat van 1904 teruggebracht.

De werkzaamheden bestonden onder meer uit het oude kleuren schilderen van bestaande ondergronden en het restaureren van molton en stoffen bespanningen die in een Belgisch naaiatelier zijn aangepast. Bijzonder in deze zaal zijn twee door W.A. Fabri geschilderde en gesigneerde voorstellingen die in tact zijn gebleven. Verder is in de zaal en de veranda glas vervangen door monumentaal veiligheidsglas.

Schildersbedrijf De Graaf

Schildersbedrijf De Graaf is gevestigd aan de Gotenburgweg in Groningen. Het bedrijf heeft ruime ervaring in onderhoud, renovatie en bouwkundige werkzaamheden. Daarnaast biedt het schildersbedrijf wandafwerkingen, het aanbrengen van coatings, beglazing en adviseert voor duurzame bescherming van hout.

Daarnaast herstelt schildersbedrijf De Graaf aardbevingsschade aan diverse woningen en gebouwen in de provincie Groningen.

De Nationale SchildersVakprijs

De Nationale SchildersVakprijs is een initiatief van Eisma’s Schildersblad, SchildersVakkrant en SchildersVak.nl sinds 2008 en wordt eens per jaar georganiseerd.

Met deze prijs willen zij het kwaliteitsbewustzijn in de schilder-/onderhoudsbranche bevorderen en het kwaliteitsschilderwerk promoten bij opdrachtgevers. Dit doen zij door het belonen en prijzen van bijzonder schilder-/onderhoudswerk.

In oktober worden de drie genomineerde projecten bekendgemaakt, die meedingen naar de Vakprijs en de Publieksprijs. Op donderdag 23 november wordt de winnaar bekendgemaakt.
(Bron: www.schildersvakprijs.nl)

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden