Jans Cats Prijs 2017 voor Groninger Museum

Overhandiging Jan Catsprijs door Burgemeester den Oudsten aan directeur Blühm.
Foto: Groninger Museum

De Jans Cats Prijs 2017 is toegekend aan het Groninger Museum. Directeur Andreas Blühm ontving dinsdag 26 september de prijs uit handen van de Groninger burgemeester Peter den Oudsten.

De Jans Cats Prijs wordt eens per twee jaar uitgereikt aan een persoon, instelling of een bedrijf die zich bijzonder verdienstelijk maakt of heeft gemaakt voor de binnenstad van Groningen. De prijs is geïnitieerd door de Groningen City Club.

Unaniem

De Stichting Jans Cats Prijs koos unaniem voor het Groninger Museum omdat de uitstraling van het museum voor de binnenstad van grote waarde is. Met de toekenning wordt de waardering uitgesproken voor de niet-aflatende inspanningen van het Groninger Museum om hoogstaande culturele activiteiten te organiseren die een positief effect hebben op het consumentenbezoek aan de stad.

‘Waardevolle bijdrage’

Uit het juryrapport: “Het bestuur is van mening dat het Groninger Museum een zeer waardevolle bijdrage levert aan het culturele en economische klimaat in de stad Groningen en specifiek de binnenstad van Groningen. Door de vele wisselende tentoonstellingen die meestal van een hoog niveau zijn, komen zowel nationale als internationale bezoekers naar het Groninger Museum. Het museum is daarmee een culturele topattractie in de binnenstad van Groningen en trekt daarmee jaarlijks vele duizenden bezoekers.”

De prijs is een bronzen beeld gemaakt door de Groninger kunstenaar Albert Geertjes.

Den Oudsten: “De top van de kunst uit de wereld is dankzij het Groninger Museum hier in Groningen te zien en dat heeft het Groninger Museum altijd op een fantastische manier gedaan. We zijn trots op het museum, het gebouw is een icoon voor de stad, het is de perfecte entree en van grote waarde voor de Groninger binnenstad.”

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden