Vindicat niet strafrechtelijk vervolgd voor sushi-incident

Foto: De Redactie

Er komt geen strafrechtelijke vervolging voor de misdragingen van leden van studentenvereniging Vindicat bij restaurant Sushi Mall in Groningen.

Dat heeft burgemeester Den Oudsten woensdag bekendgemaakt op het Stadhuis. Het politie-onderzoek, dat in opdracht van de burgemeester werd uitgevoerd geeft geen reden tot strafrechtelijke vervolging.

Begin september zorgden leden van Vindicat voor overlast in het sushirestaurant. Dat leidde tot veel ophef, waarna Den Oudsten de politie vroeg een feitenonderzoek te beginnen. De burgemeester heeft laten weten het onverstandig te vinden dat de Sushi Mall geen aangifte heeft gedaan.

Volgens den Oudsten had de ondernemer eerder moeten ingrijpen, toen de groep zorgde voor overlast. Daarover is ook contact geweest met de eigenaar van het restaurant.

Vindicat moet wel alles er aan doen om aan de gevraagde mentaliteitsverandering te voldoen, vindt de gemeente. Die moest er komen, na eerdere incidenten bij Vindicat. ‘Dat lukt alleen als er van binnenuit energie in gestoken wordt’, zegt Den Oudsten.

Het bestuur van de vereniging zou zich bewust zijn van de ernst van de incidenten.

Lees ook:

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden