Studentenvereniging Vindicat opnieuw in opspraak

Foto: De Redactie

Studentenvereniging Vidicat atque Polit is opnieuw in opspraak gekomen door een incident dat een week geleden op zondag 3 september zou hebben plaatsgevonden in een Sushi-restaurant.

Het nieuws werd zondagmiddag gebracht door nieuwssite Sikkom.nl. Een groep van tweehonderd leden van de studentenvereniging zou zich ernstig misdragen hebben tijdens een etentje bij de het restaurant. Er zouden glazen kapot gegooid zijn, flessen wijn gestolen en tegen muren geplast zijn.

Volgens een woordvoerder van het sushi-restaurant klopt dit niet, meldt nu.nl. Er zou sprake zijn van geluidsoverlast. De politie laat weten via twitter dat er na een melding van geluidsoverlast poolshoogte is genomen. Hierop werd toegezegd dat het overlast zou stoppen. Hierna zijn geen meldingen meer binnengekomen bij de politie.

Vindicat

Het bestuur van Vindicat heeft via een persbericht laten weten “geschrokken te zijn van de berichtgeving op Sikkom.nl en direct een onderzoek gestart te hebben’. ‘Uit gesprekken met meerdere bedrijfsleiders komt niet naar voren dat de restaurantgasten zich ernstig hebben misdragen. Er is volgens het restaurant geen sprake van schade en de leden van Vindicat zijn volgende keer gewoon weer welkom’.

In de loop van de morgen zal het bestuur met de huisoudsten van de aanwezige Vindicat spreken om hen te horen over wat er gebeurd is die avond. ‘Er zullen alsnog gepaste maatregelen volgen, als uit deze gesprekken blijkt dat leden van Vindicat zich hebben misdragen’, meldt het bestuur.

‘Puinzooi bij GSRC en GRC’

Ook kwam de berichtgeving via Sikkom.nl, dat Vindicat-studenten na een slaapfeestje woensdag in de kleedkamers van rugbyclub GSRC, een subvereniging van Vindicat, en voetbalclub GRC een puinhoop hadden achtergelaten.

In een reactie laat Vindicat weten dat het zou gaan om miscommunicatie tussen G.S.R.C. en G.R.C. over de ingebruikname van de locatie op donderdagochtend, omdat de leden niet op de hoogte waren dat de kleedkamers donderdagochtend beschikbaar moesten zijn.

In overleg is besloten de gemaakte schoonmaakkosten te vergoeden, meldt Vindicat. Ook meldt het bestuur gesprekken te willen aangaan met het sportpark en de schoonmakers om de waarheid boven tafel te krijgen. Ook hier zullen gepaste maatregelen volgen als leden zich misdragen hebben.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden