Groninger Museum verlengt gratis toegang voor studenten uit Groningen

Foto: CC BY-SA 3.0/ Wikipedia Commons/ Michielverbeek

Het project waarbij Groninger studenten gratis toegang hebben tot het Groninger Museum, is verlengd.

Het aantal studenten en jongeren uit Groningen dat het museum bezocht is afgelopen jaar met 29 procent toegenomen. De regeling zou aanvankelijk één jaar duren, maar door het succes is besloten dit voort te zetten tot 2020. Dat heeft het Groninger Museum donderdag bekend gemaakt.

Educatieprogramma

Educatie is een van de kernpunten van het beleid van het Groninger Museum. Het museum heeft een speciaal educatieprogramma op maat. Ook ontwikkelt het museum activiteiten zoals de Museumnacht, die druk bezocht worden door jongeren en studenten.

Een bezoek aan een museum is een belangrijk middel om de algemene ontwikkeling van jonge mensen te stimuleren en het culturele klimaat verder te verbeteren. Het biedt jongeren kennis en inspiratie over geschiedenis, erfgoed, kunst, vormgeving en architectuur. Daarnaast versterkt het de persoonlijke identificatie met Groningen.

Deze regeling is mede mogelijk gemaakt door het Akkoord van Groningen (gemeente Groningen, Rijksuniversiteit Groningen, Hanzehogeschool Groningen en UMCG), provincie Groningen en de onderwijsinstellingen Alfa-college en Noorderpoort.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen