Hanzehogeschool Groningen: ‘Meer masters in het hbo’

Foto: Google Maps

In 2020 wil de Hanzehogeschool Groningen voor alle studenten een passende doorstroommaster aanbieden. Daarom komen er vanaf 2018 drie masters bij.

Tijdens de opening van het hogeschooljaar werd dinsdag door collegevoorzitter Henk Pijlman aangekondigd te willen samenwerken met andere hogescholen om haast te maken met de ontwikkeling van professionele masters.

Drie nieuwe masteropleidingen in 2018

De Hanzehogeschool Groningen gaat in 2018 drie nieuwe masteropleidingen aanbieden: Interdisciplinary Business Professional, Bio-Informatica en Energy for Society.

Komend najaar worden verdere plannen uitgewerkt om te zorgen dat de ambitie van 2020 gehaald kan worden, zodat elke student kan doorstromen in een master. Deze masters worden ontwikkeld in nauwe samenwerking met de beroepspraktijk.

Henk Pijlman pleit ervoor dat hogescholen gezamenlijk meer masters ontwikkelen, zodat er landelijk een breed aanbod komt van doorstroommasters.

Om de doorstroom voor studenten te verbeteren wil de Hanzehogeschool minoren en modules aanbieden die studenten voorbereiden op de masteropleidingen. Daarnaast wordt er gekeken of docenten door kunnen groeien naar schaal 13, zodat excellente docenten passend beloond kunnen worden.

Oproep: kabinet investeer in toegepast onderzoek

Henk Pijlman roept het nieuwe kabinet op om meer te investeren in toegepast onderzoek van hogescholen. In 2008 pleitte de commissie Veerman voor meer praktijkgericht onderzoek en meer professionele masters. Het zijn de hbo-instellingen die toegepast onderzoek als kernactiviteit in portefeuille hebben. Om deze taken goed te kunnen vervullen, is voldoende financiering van belang zodat hogescholen de door de samenleving gevraagde rol waar kan maken.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden