Nieuwe dienstregeling bussen

Foto: CC BY-SA 3.0/Wikipedia Commons/ TheRoy t

Vanaf aanstaande zondag 3 september geldt de nieuwe dienstregeling van de bussen. De belangrijkste reden voor deze tussentijdse wijziging is om de bereikbaarheid van de stad te verbeteren. Fietsers en voetgangers krijgen meer ruimte in de binnenstad.

Er rijden vanaf zondag geen bussen meer in de Astraat, Brugstraat en Munnekeholm in de binnenstad, maar maar via de Westerhaven en Eeldersingel. De bussen uit Vinkhuizen, Paddepoel, Hoogkerk en Zuidhorn/ Aduard krijgen een nieuwe route.

Bij de Westerhaven komt een nieuwe centrumhalte.

Pendelbus

De gemeente zet voor reizigers een pendelbus in tussen de Westerhaven, A-Kerkhof en het Zuiderdiep. Deze pendelbus rijdt overdag om de tien minuten. Een ritje kost € 0,50. Voor houders van een WMO- of Stadjerspas is het gratis.

De verbinding tussen de P+R Reitdiep, Zernike en UMCG wordt ook verbeterd.

P+R Meerstad

Ter hoogte van afrit Driebond aan de N46 komt een nieuw P+R. Lijn 5, lijn 12 en lijn 78 gaat in de toekomst stoppen bij P+R Meerstad.

Echter P+R Meerstad kan niet tijdig in gebruik genomen worden. Q-Link 5 rijdt dan ook tijdelijk van en naar de halte Odenseweg op industrieterrein Driebond.

Voor reizigers die nu gebruik maken van de vroege bussen van Q-Link 5 naar het UMCG betekent dit dat de eerste bus niet tijdig vanaf ofwel P+R Euroborg ofwel P+R Meerstad bij het UMCG komt. Qbuzz zet daarom een aantal extra ritten in. Klik hier voor de tijden.

Q-link Groen

Vanaf september wordt Q-link groen uitgebreid met een nieuwe lijn 2. Deze lijn rijdt van P+R Reitdiep via Zernike Campus en het UMCG naar Station Europapark. Hiermee neemt Q-link 2 de route tussen UMCG en Station Europapark over van de huidige lijn 5. Lijn 5 rijdt vanaf september dan naar P+R Meerstad. De huidige lijn 2 wordt omgenummerd naar lijn 10.

Lijn 64 Hoofdstation – Station Noord vervalt

De rechtstreekse verbinding tussen de Oosterpark en Station Noord vervalt doordat lijn 64 stopt met ingang van de nieuwe dienstregeling op 3 september.

Reis Tussen het Hoofdstation, het Zuiderdiep en de Oosterpark / UMCG kan met lijn 61 en 65 gereisd worden. Daarna moet bij het UMCG overgestapt worden op lijn 2 of 171 naar Station Noord.

Ook de haltes Korreweg en Madoerastraat vervallen, doordat lijn 64 hier niet meer stopt. Stap in op de dichtstbijzijnde haltes Zaagmuldersbrug (lijn 3 of lijn 4), Floresplein of Floresstraat (lijn 10).

Voor meer informatie en alle wijzigingen: qbuzz.nl/GD

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen