‘Vlindertelling weekend in Lewenborg’

Foto: CCO/Publiek Domein

Het is dit weekend tot en met zondag 6 augustus landelijke vlindertelling. Ook in de Vlindertuin in Lewenborg is het Vlindertelling weekend.

Vrijdag werden 186 vlinders geteld en 12 soorten, meldt Vlindertuin Lewenborg via facebook. Hiervan waren maar liefst 71 Atlanta’s op één moment op de tuin.

Naast de Atlanta werden de soorten Dagpauwoog, Icarusblauwtje, Kleine Vos, Gehakkelde Aurelia, Citroenvlinder, Geaderd Witje en Distelvlinder geteld.

Vlindertuin Lewenborg

De Vlindertuin is een unieke plek midden in Lewenborg. In de tuin kan de natuurlijke cyclus van planten,insecten en vlinders haar gang gaan. Ook is het een ontmoetingsplaats voor wijkbewoners en scholieren kunnen hier stage lopen. Er is ruimte voor natuureducatie.

Meedoen met de Tuintelling 2017

Meedoen aan de tuintelling kan tot en met zondag 6 augustus. Kijk een kwartier in je tuin en geef door welke vlinders je ziet via www.vlindermee.nl of www.tuintelling.nl. Ook kan de gratis app ‘Vlindermee’ voor Android of voor iOs gedownload worden. Zowel op de site vlindermee.nl als in de app zitten handige functies om de vlindersoorten te herkennen.

Landelijk zijn tot dit moment 3719 vlinders geteld. Op nummer 1 staat de atalanta vlinder.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden