Provincie Groningen tweede in Facebookwedstrijd ‘Niet bellen achter het stuur’

Foto: Publiek Domein

De provincie Groningen is tweede geworden bij de noordelijke Facebookactie ‘mobiel niet in de hand houden tijdens het rijden’. Friesland is de winnende provincie en Drenthe is als derde geëindigd.

Met de Facebook-actie riepen Rijkswaterstaat, de politie en het Openbaar Ministerie verkeersdeelnemers op om te beloven hun mobiel niet vast te houden achter het stuur.

Ruim vijfduizend mensen hebben de belofte afgelegd op Facebook, meldt Rijkswegen Noord. Daarnaast is de wedstrijd 1.200 keer gedeeld en kreeg het bericht 5.000 likes. In totaal werd het bericht bij een half miljoen mensen uit de drie noordelijke provincies onder de aandacht gebracht.

Van alle mensen die gereageerd hebben komt 44% uit Friesland, 30% komt uit Groningen en 26% uit Drenthe.

Uit de winnende provincie Friesland is één persoon geloot die een dagdeel mee mag met een politiecontrole in zijn regio. Daarnaast zijn onder alle deelnemers twee extra prijzen verloot: een cadeaubon voor auto-accessoires ter waarde van 100 euro en een slipcursus of rijvaardigheidstraining. Alle drie de winnaars hebben bericht gekregen.

De wedstrijd is onderdeel van de campagne ‘A7? Attent!’ De politie controleert op deze weg een half jaar extra op afleiding in het verkeer. Rijkswaterstaat ondersteunt deze actie met online voorlichting.

Voor meer informatie over ‘A7? Attent!’: rijkswegennoord.nl/a7.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden