Eerste bedrijf in Noord-Nederland maakt gevelpanelen en wanddelen van stro

Foto: Publiek Domein

Prefab Strobouw gaat als eerste bedrijf in Noord- Nederland gevelpanelen en wanddelen maken van stro. Het bedrijf ontvangt 12.000 euro subsidie van de provincie Groningen voor de bouw van een nieuwe fabrieksruimte aan de Euvelgunnerweg in Groningen.

Stro

Het bedrijf gaat de ruimte gebruiken voor de ontwikkeling van geprefabriceerde gevelpanelen en wanddelen, gemaakt van stro. In de nieuwe fabrieksruimte wordt de stro in de gevelpanelen geperst en aan de binnen- en buitenzijde gestuukt tegen brandgevaar en weersinvloeden. De gevelpanelen worden kant en klaar aangeleverd op de bouwplaats, waarna de aannemer ze kan plaatsen en een complete gevel kan opbouwen.

Ontwikkelen en testen

De komende tijd gaat Prefab Strobouw het product verder testen en ontwikkelen. Het bedrijf doet mee aan het project BuildinG van onderzoeksinstituut TNO en de Hanzehogeschool, waar de gevelpanelen worden getest op constructieve sterkte en aardbevingsbestendigheid.

Innovatief en Duurzaam MKB

De subsidie komt uit het tweede programma Innovatief & Duurzaam MKB Groningen, bedoeld om innovatie en duurzaamheid in het midden- en kleinbedrijf te bevorderen. De regeling is onderdeel van [email protected], het programma voor economie en arbeidsmarkt.

Prefab Strobouw verwacht op termijn een tot vijf medewerkers op mbo-niveau in dienst te kunnen nemen.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden