Merel Hulst uit Assen klaar voor Champions League finale in Berlijn

Foto: International press center

Merel Hulst uit Assen is klaar voor de Champions League Finale in Berlijn op 6 juni. De 14-jarige scholiere van het H.N. Werkman College in Groningen en speelster van AVC B2 vertegenwoordigt samen met nog 11 andere speelsters en spelers de provincie Groningen tijdens het FOOTBALL FOR FRIENDSHIP-forum.

Trainingskamp
De spelers kwamen in het weekend van 9 mei als onbekenden voor elkaar naar het trainingskamp op het sportcentrum Papendal in Arnhem en vertrokken als één team, de Double Dutchies. Samen gaan zij naar Berlijn om op 6 juni de Champions League Finale bij te wonen. Het team vertegenwoordigt Nederland tijdens het FOOTBALL FOR FRIENDSHIP-forum, een maatschappelijk project voor jongeren dat van 4 tot en met 7 juni aanstaande plaatsvindt in de hoofdstad van Duitsland.

Knipsel double dutchie

Merel Hulst
Ze komt transpirerend naar de kant op het prachtige trainingscomplex van Vitesse. “Dat dit allemaal mogelijk is, vind ik heel bijzonder”, zegt Merel. “Het mooie van deze dag is dat nu duidelijk wordt wat we allemaal gaan meemaken. De leiders van het team leggen goed uit wat we allemaal mogen en ook moeten laten. Duidelijke regels, dat is logisch als je met een groep op stap gaat.”

Voorbereiding
De Double Dutchies bereidden zich op het sportcentrum Papendal voor op hun reis naar Berlijn onder leiding van Jim van Alst, bondscoach Nederlands CP-team O16, Vitesse O13-trainer Leo van de Kraats en betaald voetbal-scheidsrechter Kevin Blom. Zij kregen ook  hun teamkleding uitgereikt. Verder werden de spelers en hun ouders geinformeerd over de activiteiten waaraan zij in de Duitse hoofdstad gaan deelnemen.

Berlijn
Het team, Double Dutchies, bestaande uit zes jongens en zes meiden, gaat van donderdag 4 tot en met zondag 7 juni naar de Duitse hoofdstad om daar het internationale FOOTBALL FOR FRIENDSHIP-forum bij te wonen. In Berlijn ontmoeten zij de deelnemers uit de overige drieëntwintig landen en nemen ze deel aan een voetbaltoernooi. Het absolute hoogtepunt is het bezoek aan de finale van de UEFA Champions League op 6 juni.

Stichting LOOT
De twaalf speelsters en spelers zijn geselecteerd via de Stichting LOOT. Stichting LOOT (Landelijke Organisatie Onderwijs en Topsport) is een samenwerkingsverband van de 30 Topsport Talentscholen in het voortgezet onderwijs. Op deze scholen kunnen topsporttalenten het (topsport)talentprogramma en het voortgezet onderwijs op niveau succesvol combineren.

ACHTERGROND
FOOTBALL FOR FRIENDSHIP International children’s social project is een initiatief van Gazprom. In 2015 nemen jeugdvoetbalteams (leeftijd 12–14 jaar) uit vierentwintig landen deel. Het project maakt onderdeel uit van het jongerenprogramma van Gazprom en heeft de volgende doelstellingen:

  • stimuleren van jeugdvoetbal
  • promoten van sport voor jongeren en een gezonde leefstijl
  • bevorderen van verdraagzaamheid en vriendschap tussen jongeren uit verschillende landen.

Beschermheer en ambassadeur van FOOTBALL FOR FRIENDSHIP is de wereldberoemde voetballegende Franz Beckenbauer. Kernwaarden van het project zijn vriendschap, gelijkheid, sportiviteit, gezondheid, vrede, toewijding, overwinning en tradities.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen