Scholiere H.N. Werkman College geselecteerd voor FOOTBALL FOR FRIENDSHIP

Foto: FootballForFriendship.com

De 14-jarige Merel Hulst uit Assen, scholiere van het H.N. Werkman College in Groningen, is geselecteerd voor FOOTBALL FOR FRIENDSCHIP.

De scholiere van het H.N. Werkman College en speelster van AVC B2 is geselecteerd voor de Double Dutchies.

Op 6 juni gaat Merel Hulst uit Assen, als Double Dutchie met nog elf andere speelsters en spelers naar Berlijn om de finale van de Champions League bij te wonen. Dit team vertegenwoordigt Nederland tijdens het FOOTBALL FOR FRIENDSHIP-forum, een maatschappelijk project voor jongeren dat van 4 tot en met 7 juni aanstaande plaatsvindt in de hoofdstad van Duitsland.

Trend
Double Dutchies slaat op de samenstelling van het Nederlandse team, dat uit zes jongens en zes meisjes bestaat. Nederland heeft daarmee vorig jaar in Lissabon een trend gezet, toen het als één van de zestien deelnemende landen aan het FOOTBALL FOR FRIENDSHIP-project het enige team was met meiden en jongens. Dat trok in het internationale gezelschap de nodige aandacht. Dit keer nemen 24 landen deel aan het project. Het is nog niet duidelijk of ook andere landen het voorbeeld van de Double Dutchies volgen dit jaar.

De 14-jarige Merel Hulst uit Assen maakt niet alleen deel uit van de Double Dutchies, maar is ook de Nederlandse junior reporter tijdens FOOTBALL FOR FRIENDSHIP. Voetbal is voor Merel erg ontspannend en ze vindt het leuk dat ze zichzelf elke training weer kan verbeteren en nooit uitgeleerd is. “Ik kijk er heel erg naar uit. Dit soort kansen krijg je maar weinig. Meedoen aan een toernooi in Berlijn waar 24 landen bijeenkomen. En dan ook nog eens de Champions League finale bijwonen. Dat is een lot uit de loterij!”

Stichting LOOT
De twaalf speelsters en spelers zijn geselecteerd via de Stichting LOOT. Stichting LOOT (Landelijke Organisatie Onderwijs en Topsport) is een samenwerkingsverband van de 30 Topsport Talentscholen in het voortgezet onderwijs. Op deze scholen kunnen topsporttalenten het (topsport)talentprogramma en het voortgezet onderwijs op niveau succesvol combineren.

ACHTERGROND
FOOTBALL FOR FRIENDSHIP International children’s social project is een initiatief van Gazprom. In 2015 nemen jeugdvoetbalteams (leeftijd 12–14 jaar) uit vierentwintig landen deel. Het project maakt onderdeel uit van het jongerenprogramma van Gazprom en heeft de volgende doelstellingen:
• stimuleren van jeugdvoetbal
• promoten van sport voor jongeren en een gezonde leefstijl
• bevorderen van verdraagzaamheid en vriendschap tussen jongeren uit verschillende landen.

Beschermheer en ambassadeur van FOOTBALL FOR FRIENDSHIP is de wereldberoemde voetballegende Franz Beckenbauer.

Kernwaarden van het project zijn vriendschap, gelijkheid, sportiviteit, gezondheid, vrede, toewijding, overwinning en tradities.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden