Fusie UPC en Ziggo kost ruim 1000 banen

Foto: Google Maps

Ziggo is verleden jaar overgenomen door Liberty Global, het moederbedrijf van UPC. Door deze overname van Ziggo door Liberty Global, het moederbedrijf van UPC, verliezen ruim 1000 medewerkers hun baan bij Ziggo.

Dat meldde vakbond FNV Publiek Belang woensdag 6 mei.

Dat is 20 procent van alle medewerkers. ‘Waanzinnig,’ zegt Linda Groen, bestuurder bij FNV Publiek Belang, ‘Voor de fusie zei de directie dat de consequenties voor personeel zouden meevallen. Nu blijkt wat hun woorden waard zijn geweest.’

Ook verschillende vestigingen worden gesloten en werkzaamheden van de ene vestiging overgeheveld naar de andere. Er zijn bijvoorbeeld medewerkers die nu in Groningen en Limburg werkzaam zijn, maar voor hun werkzaamheden moeten verhuizen naar Amsterdam.

‘Hoe kan een moderne organisatie die zelf diensten aanbiedt, zodat mensen overal kunnen werken, hun eigen personeel verplichten om uren extra te moeten reizen naar hun werk. Het lijkt er sterk op dat de directie hun medewerkers liever kwijt dan rijk is. Het betreft hier ongeveer 650 mensen, die belachelijke reistijden gaan krijgen. De verwachting is dat niet veel mensen dit gaan doen. Een verkapt reorganisatietraject dus.’

Het zorgt voor grote onrust bij medewerkers van Ziggo na de gehouden interne voorlichtingsbijeenkomsten.

Ziggo verwijst in een reactie naar zijn eerdere bericht over de gevolgen van de fusie.  Het concern liet eerder weten dat het om 450 arbeidsplaatsen zou gaan.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen