Provincie vraagt mening over OV-knooppunt bij u in de buurt

Foto: CC BY-SA 3.0/Wikipedia Commons/ Michh

De provincie Groningen vraagt reizigers met het openbaar vervoer en gebruik makend van OV-knooppunten in Groningen naar hun mening over voorzieningen.

De provincie wil de knooppunten opwaarderen tot ‘Hubs’. Dit zijn overstapplekken waar je graag verblijft en waar voorzieningen zijn die reizigers belangrijk vinden. Hierbij valt bijvoorbeeld te denken aan een kluis om een elektrische fiets te stallen en op te laden, een beschutte wachtplek of een ophaalpunt voor pakketten.

Reizigers kunnen hun mening geven van 7 tot en met 16 juni aan Provinciale Staten via www.kiesvoorgroningen.nl.

Kies voor groningen

Op de website www.kiesvoorgroningen.nl kunnen inwoners van Groningen voor 32 OV-knooppunten aangeven welke voorzieningen zij daar wensen. Statenleden gebruiken deze reacties om zich een goed beeld te vormen van de voorzieningen die reizigers willen op een Hub.

In deze periode zijn Statenleden ook regelmatig op het digitale platform te vinden om te reageren op geplaatste reacties en zo nodig een aanvullende vraag te stellen.

Reacties

Alle reacties die via de website binnenkomen, worden naar de Statenleden gestuurd die op 21 juni met elkaar en met gedeputeerde van Verkeer en vervoer Fleur Gräper gaan praten over de Hubs. Op 12 juli nemen Provinciale Staten een besluit over het budget dat ze beschikbaar gaan stellen voor de Hubs in 2017 en 2018.

Online in gesprek

Met dit initiatief willen de Staten van Groningen op een laagdrempelige manier inwoners van Groningen de gelegenheid geven om ook online een mening te geven en in gesprek te gaan met Statenleden. Voorheen was dit alleen mogelijk door in te spreken tijdens een vergadering op het provinciehuis of door een e-mail of brief te sturen aan Provinciale Staten.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden