Nieuwe bewegwijzering bij “Knooppunt Boterdiep”

Foto: Jan Buurma

Bij Knooppunt Boterdiep, de nieuwe benaming voor het knooppunt nabij het Witte Lam/Hornbach, worden komend weekend nieuwe wegwijzers geplaatst.

Het gaat om de bewegwijzering op de portalen boven de Oostelijke Ringweg, meldt provincie Groningen. Bouwmarkt Hornbach en bedrijventerrein en het Witte Lam blijven bereikbaar.

Voor het verkeer gelden in dit weekend enkele omleidingen

  • Zaterdag 10 juni is het niet mogelijk om bij het knooppunt Boterdiep de verbindingslus van de Oostelijke Ringweg naar de Noordelijke Ringweg te nemen. Voor het verkeer geldt op deze zaterdag een omleidingsroute via de Eemshavenweg/afslag Zuidwolde en retour richting Groningen. De oprit van de Groningerweg richting de Oostelijke Ringweg is dan ook afgesloten.
  • Zondag 11 juni is vanaf de Oostelijke Ringweg de afrit naar de Groningerweg afgesloten. De omleidingsroute wordt met borden aangegeven(via de eerstvolgende op/afrit).

Nieuwe borden

Met de aanpassing van deze portalen is nu officieel een start gemaakt met het plaatsen van de totale nieuwe bewegwijzering. Dit lag aanvankelijk in de planning eind 2016, maar vanwege vertraging in de levering van de borden is dit verschoven naar juni 2017.

De gele borden die nu nog op het traject Oostelijke Ringweg-Noordelijke Ringweg- Noordzeebrug – Reitdiepplein staan, verdwijnen in de komende weken. Zij maken plaats voor nieuwe, blauwe borden langs de weg of portalen boven de weg.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden