Informatiemarkt over extra sneltrein Groningen Leeuwarden

Foto: Publiek Domein

Dinsdag 12 mei vindt er een informatiemarkt plaats over het project Extra Sneltrein Groningen – Leeuwarden.

De informatiemarkt wordt georganiseerd door de provincie Groningen samen met ProRail en de gemeente Groningen. Op de markt is informatie over de nieuwe dienstregeling en de maatregelen die nodig zijn om de extra trein te laten rijden.

Er rijden tussen Groningen en Leeuwarden twee stoptreinen en één sneltrein per uur op dit moment. Door het groeiend aantal reizigers kunnen deze treinen de spits niet meer aan. Daarom komt er in beide richtingen één extra sneltrein bij. Hierdoor rijdt er tussen Groningen en Leeuwarden elk kwartier een trein. Ook de kwaliteit van de aansluitingen op de trein en de bus wordt ook verbeterd.

Maatregelen
Om de extra sneltrein te kunnen laten rijden, worden verspreid over de hele spoorlijn een serie maatregelen genomen. Bij de overweg aan de Paterswoldseweg komt bijvoorbeeld een onderdoorgang, met een fietspad en voetpad aan beide kanten. Tussen Hoogkerk en Zuidhorn wordt het spoor over acht kilometer verdubbeld en bij station Zuidhorn komt een keerspoor.

Locatie
De informatiemarkt vindt plaats op dinsdag 12 mei van 19.30 tot 22.00 uur in het Augustinuscollege, Admiraal de Ruyterlaan 37 in Groningen. Medewerkers van de provincie Groningen, ProRail, Groningen Bereikbaar en de gemeente Groningen zijn aanwezig om vragen te beantwoorden.

 

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden