Samenwerking POPgroningen en Urban House Groningen in coachingstraject Boyz in the Woods

Boyz in the Woods.
Boyz in the Woods.
Foto: Andre Eggens

POPgroningen en Urban House Groningen gaan samenwerken in het coachingstraject van Boyz in the Woods.

Hiphopcollectief Boyz in the Woods, de winnaar van POPgroningen Talent Award 2017, wordt een jaar lang ondersteund door coaches en projectleiders van zowel POPgroningen als Urban House Groningen (UHG).

Coachingstraject

Vanuit POPgroningen zal Geert van der Velde (als artiest The Black Atlantic en Black Oak en bandcoach bij Popfabryk) als bandcoach fungeren en is Sjoerd Nijland (coördinator POPgroningen) projectleider. Vanuit Urban House Groningen is Robert Vredeveld (artiestennaam Roberto Tan) aangesteld als coach en is Sjoerd Vriesema (Stuart Mavis) projectleider.

Het coachingstraject in deze vorm duurt tot en met augustus 2018, wanneer de Sena Performers POPNL award plaatsvindt.

Boyz in the Woods kwam voort uit het G-force project van UHG waarbij meerdere urban artiesten in een writerscamp samen werden gebracht om een EP op te nemen. Vervolgens werd Boyz in the Woods enige tijd begeleid door UHG.

Met het winnen van de POPgroningen Talent Award heeft Boyz in the Woods optreedmogelijkheden, deelname lesaanbod van Noorderpoort, een waardecheque en een coachingstraject ontvangen. In deze samenwerkingsvorm, waarin kennis, deskundigheid en netwerk gebundeld worden, kunnen POPgroningen en UHG nóg meer betekenen voor Boyz in the Woods. De invulling van het coachingstraject zal worden bepaald op basis van de behoeftes van Boyz in the Woods. Het hiphopcollectief is inmiddels al bezig met nieuw materiaal.

Over POPgroningen

POPgroningen, de officiële popkoepel van provincie en stad Groningen, ondersteunt en ontwikkelt de Groninger popcultuur en haar popmuzikanten. Dit doen zij door middel van informatie bieden, advies geven, bemiddelen, netwerk bieden, het organiseren van optreedmogelijkheden en workshops.

POPgroningen organiseert onder andere de POPgroningen Talent Award, Grunnsonic, het Local Heroes podium op Bevrijdingsfestival Groningen en Skills & Knowledge Sessions.

Over Urban House Groningen

Urban House Groningen (Groningen) is een cultuurorganisatie met de focus op cultuureducatie, talentontwikkeling, presentatie en programmering van Urban Arts (muziek, dans, sport, graffiti, spoken word). Voor talenten zijn er verschillende trajecten uitgezet waarbinnen zij zich kunnen ontwikkelen en presenteren.

Acts beginnen met een traject ‘starten met repeteren’ waarin ze coaching krijgen gericht op podiumperformance en management, voor de gevorderde talenten is het G-Force project waarin daarnaast ook gewerkt wordt aan het maken van nieuwe muziek. Acts presenteren zich op de Podium New Attraction avonden in Simplon en de New Attraction Block Jam. Daarnaast programmeert UHG voor tal van partnerorganisaties, waarbij de acts vanuit de trajecten worden voorgedragen en geboekt.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen