Twintig nieuwe arbeidsplaatsen bij Gronings chemiebedrijf Syncom

Foto: Provincie Groningen

Het Groningse bedrijf Syncom, dat actief is in de organische chemie breidt uit. Het bedrijf ontvang een subsidie van 206.000 euro van de provincie Groningen.

Het bedrijf gaat nieuwe producten ontwikkelen voor de farmaceutische markt en er komen binnen twee jaar zo’n zestien tot twintig arbeidsplaatsen bij.

De uitbreiding van het bedrijf betreft investeringen in apparatuur, de laboratoria en duurzame aanpassingen aan en in het gebouw, zoals klimaatbeheersing, zuurkasten, opslagruimtes en werkbanken.

Ook wordt de investering gebruikt om de chemische activiteiten en andere markten, zoals de biobased chemie, te laten groeien. De verwachting is dat hierdoor ook extra werkgelegenheid ontstaat bij partijen waar Syncom mee samen werkt.

Reductie van CO2

Syncom is actief betrokken bij een aantal projecten dat streeft naar de CO₂ reductie van onder andere de chemische industrie te verminderen. Een aantal van deze projecten worden uitgevoerd op de nieuw in te richten locatie.

Daarnaast wordt ook geïnvesteerd in een apparaat dat heel kritisch de uitstoot van CO2. Hierdoor wordt het productieproces veel milieuvriendelijker en goedkoper.

Syncom

Syncom B.V. is een bedrijf dat voortkomt uit de Rijksuniversiteit Groningen. Syncom assisteert farmaceutische concerns en biotechnologie bedrijven in de vroege fase van de ontwikkeling van nieuwe geneesmiddelen.

Syncom opereert internationaal en de omzet wordt voornamelijk uit de VS en West-Europa verkregen. Daarnaast werken ze samen met diverse partijen om ook duurzamer te produceren.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden