Eerste platform voor dak- en thuislozen van start in Groningen

Foto: Stichting Straatwijs

Vandaag, woensdag 17 mei gaat het eerste platform voor dak- en thuislozen van van Straatwijs online. Het eerste platform start in Groningen.

Straatwijs.com is een platform voor dak- en thuislozen. Op het online platform kan de doelgroep zelfstandig de benodigde hulp vinden en gemakkelijker dan voorheen in contact komen met hulpinstanties. Naast het vinden van de juist hulp verzamelt Straatwijs ook wensen van dak- en huislozen. Doormiddel van Crowdfunding wil Straatwijs het mogelijk maken deze wensen te vervullen.

Uit cijfers van het CBS blijkt dat het aantal daklozen de afgelopen zes jaar met driekwart is toegenomen. Uit onderzoek blijkt dat de nieuwe groep daklozen het moeilijk vindt om hulp te vragen. Het is vaak niet duidelijk welke hulpinstantie het beste aansluit bij iemands hulpvraag. Op het platform van Straatwijs zal meer duidelijkheid verkregen worden in het hulpaanbod.

Vrijwel alle hulporganisaties doen mee

Ruim een jaar heeft stichting Straatwijs onderzoek gedaan naar alle organisaties die hulp kunnen bieden aan dak- en thuislozen in Groningen. Van bibliotheek tot nachtopvang, van begeleid wonen tot zorginstanties. Straatwijs heeft ze bijna allemaal in kaart en werkt nog altijd aan het bijwerken en updaten van het netwerk.

Al ruim 30 straatwensen staan er ons te wachten

“De afgelopen periode zijn er veel wensen ingezonden door dak- en thuislozen. Het valt ons op dat er vaak belevenissen worden gewenst,” aldus medeoprichter Siebe Zwerver. “Sommige mensen vertellen met veel emotie over hun wens,” geeft Siebe aan. “Mensen die willen zingen op een podium, graag zouden koken of eens deftig willen dineren.”

Straatwijs laat wensen uitkomen door wensen te verbinden met mensen die deze doelgroep een warm hart toedragen.

Het platform is te bekijken op straatwijs.com.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen